VaLePa näyttää taas Suomen mestarilta, ja se tiesi selkeää tappiota Savo Volleylle

Kuva: VaLePa

VaLePa aloitti väkevästi odotetun välieräsarjan lentopallon miesten Mestaruusliigassa. VaLePa voitti kotikentällään Sastamalassa Savo Volleyn suoraan erin 3-0.

Ensimmäinen erä oli tasainen, sen VaLePa vei pistein 25-22. Sen jälkeen Savon ote herpaantui pahan kerran. Kotijoukkue vei seuraavat erät 25-13 ja 25-17.


Kauteen VaLePa ja Savo Volley lähtivät suurimpina ennakkosuosikkeina. Poissaolot ja eurokiireet toivat epätasaisuutta molempien liigapelaamiseen kevättalvella. Hurrikaani-Loimaa käytti tilaisuutensa hyväksi ja eteni runkosarjan voittoon. Näin VaLePan ja Savon odotettu kohtaaminen mahdollistui jo välieriin.

VaLePan pudotuspeliotteet ovat keränneet kritiikkiä, mutta sunnuntaina joukkue jo esiintyi hallitsevan Suomen mestarin aseman edellyttämällä tavalla. Yleispelaaja Niko Suihkonen ja keskitorjuja Tommi Siirilä paukuttelivat voittajille 15 pistettä mieheen. Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli Savon tuotteliain niin ikään 15 pinnalla.


Mestaruusliigassa kotivoitto Savosta on VaLePalle ensimmäinen. Runkosarjassa Savo Volley voitti molemmat VaLePan kotikamppailut.

Loimaalla Hurrikaani ja oululainen Lentopalloseura Etta pelasivat välieräsarjan toisen ottelun. Etta otti arvokkaan vierasvoiton erin 3-1 ja tasoitti sarjan tilanteeseen 1-1.

Välieristä etenee lentopallon Mestaruusliigan finaaleihin neljällä otteluvoitolla.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välieriksi ovat varmistuneet LP Viesti – OrPo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo.

Sunnuntaina Pölkky voitti kotonaan LP-Vampulan viidennessä ja ratkaisseessa puolivälieräottelussa erin 3-2. Muut kolme joukkuetta olivat ottaneet paikat neljän parhaan joukkoon aiemmin.

Viikonvaihteessa miesten 1-sarjaan varmistuivat välierät Rantaperkiön Isku – KyKy-Betset ja Karelian Hurmos – TUTO Volley. Naisten 1-sarjan välierät ovat LP Viesti Akatemia – Karelian Hurmos ja Puijo Wolley – Rantaperkiön Isku.