Tuomas Sammelvuo: ”Suomessa ymmärretään, että tämä on minulle askel eteenpäin”

Kuva: CEV.lu

Valmentaja Tuomas Sammelvuon siirtyminen Suomen lentopallomaajoukkueesta Venäjän leipiin etenee sujuvasti. Sammelvuo vaikuttaa tyytyväiseltä tilanteeseen.

– Suomessa ymmärretään, että tämä on minulle askel eteenpäin. Suomen liitto ei ole asettunut siirron esteeksi, Sammelvuo kertoi venäläiselle Bisnes Gazetalle.

– Edustin Suomen maajoukkuetta valmentajana ja pelaajana yhteensä 26 vuotta. Ilman muuta jaan kaiken keräämäni tiedon Suomen tulevan valmentajan kanssa. Sitä paitsi Suomi on kolmen ottelun päässä olympiapaikasta.

Suomi pelaa olympiakarsintaa elokuussa Kiinassa. Vastaan asettuvat Kiina, Argentiina ja Kanada. Karsintaturnauksen voittaja saa paikan kesän 2020 olympialaisiin. ”Köpi” kertaa, että Suomen menestyksen taustalla on henkinenkin valmennus.

– Maajoukkueella oli osa-aikainen psykologi, joka teki pelaajista analyyseja yksilöinä. On tärkeää ymmärtää, miten kukakin reagoi stressiin, kritiikkiin tai kehuihin. Valmentajana on tunnettava kaikki pelaajat, jotta kaikista saa parhaan irti, Sammelvuo sanoo.

Venäjän lentopalloliitto tiedotti maaliskuun alussa valinneensa Sammelvuon päävalmentajaksi. Ensimmäinen haaste on kansainvälinen huippuliiga Volleyball Nations League, joka pelataan kesällä.

– Pelaamme tietysti vain ykkössijoituksista. Venäjä on yksi maailman parhaista maajoukkueista. Päävalmentajana toimiminen on todella suuri vastuu. Joka päivä saan elää unelmaani, Sammelvuo kommentoi Ria Novostille.

Suomen lentopalloliiton ja Sammelvuon välillä oli sopimus voimassa. Liiton hallituksen puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi viime viikolla Ylelle tilanteen olevan myönteisen.

– Näyttää ihan hyvältä, ja olemme toiveikkaita, että hyvä ratkaisu syntyy aika nopeastikin. Varsinaisesti (siirto)summista ei ole vielä keskusteltu, vaan se on täysin auki oleva asia, sanoi Sydänlammi.

Seuratasolla Sammelvuo valmentaa Kuzbass Kemerovoa Venäjän liigassa. Joukkue on varmistanut huipputasoisessa liigassa runkosarjan toisen sijan. Runkosarjaa on vielä yksi ottelu jäljellä.

Lähteet: Bisnes Gazeta, Ria Novosti, Yle