Lentopallon naisten Mestaruusliiga: LP Viesti ja Hämeenlinna matkalla SM-finaaleihin

Keskitorjuja Anna Czakan kuuluu LP Viestin tärkeimpiin pelaajiin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa alkavat tiistaina välierät. Pelataan ottelusarjat LP Viesti – Oriveden Ponnistus ja Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo.

Puolivälierien tapaan ottelusarjan voittaja ratkeaa kolmella otteluvoitolla. Samaa, niin sanottua paras viidestä -periaatetta noudatetaan myös tulevissa loppuotteluissa.

Seuraavassa lähtökohtia välieräsarjoihin.

LP Viesti – OrPo

Salolainen LP Viesti voitti runkosarjan ja pyyhkäisi puolivälierissä tieltään Nurmon Jymyn suoraan kolmessa ottelussa. OrPo oli Mestaruusliigan pudotuspeleissä ainoa joukkue, joka yllätti runkosarjassa neljän parhaan joukkoon sijoittuneen: Ponnistus lähetti LP Kangasalan kesälomalle voitoin 3-1. Runkosarjassa OrPo sijoittui kuudenneksi.

Runkosarjassa LP Viesti hallitsi joukkueiden keskinäisiä otteluita. Viesti voitti OrPon vieraissa 3-1 sekä kotonaan 3-1 ja 3-0.

Viesti lähtee välieräsarjaan selkeääkin selkeämpänä ennakkosuosikkina. Joukkueen kokoonpano on elänyt kauden aikana, mutta paketti on kasassa. Penkiltäkin löytyy vaihtoehtoja. Jymy voitti puolivälieräottelusarjassa vain yhden erän.

Finaalipaikkaa ei kannata kuitenkaan jakaa ennen viimeistä pillinvihellystä. Viesti ei ole samanlainen höyryjyrä kuin joitain vuosia sitten, ja esimerkiksi vaikealla aloitussyötöllä joukkuetta voi horjuttaa.

Kun päällä on hyvä pössis, OrPo vienee yhden otteluvoiton. Jos uskoa ei piisaa, Viesti vie suoraan 3-0 ja etenee jälleen kerran taisteluun SM-kullasta.

Avainpelaajia: Tutshashvili, Laak, Czakan (LP Viesti), Handley, Lepistö, Rantanen (OrPo)

Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo

Runkosarjan voitto oli pitkään Viestin ja Hämeenlinnan välinen koitos, mutta Hämeenlinna jäi lopulta kakkoseksi melko selkeällä marginaalilla. Puolivälierissä hämäläisjoukkue sai vastaansa LiigaPlokin. Jatkopaikka tuli voitoin 3-1.

Pölkky, runkosarjan nelonen, ja LP-Vampula järjestivät puolivälieriin jännittävän koitoksen. Täydet viisi ottelua tarvittiin ennen kuin Vampula lopulta taipui.

Runkosarjassa Hämeenlinna ja Pölkky kohtasivat kahdesti Hämeenlinnassa ja kerran Kuusamossa. Kerho voitti kaikki kamppailut. Erät menivät yhteensä 9-3.

Ennakkosuosikki välieräsarjassa on Hämeenlinna. Avauskokoonpanossa riittää laatua, ja materiaali on leveämpi kuin vastustajalla. Mestarien liigasta kertyi arvokasta kokemusta, joten aivan herkästi ei pelaajilla käsi vapise.

Pölkky vaihtoi valmentajaa kesken kauden. Zvonko Nikolicin johdolla ainakin välitavoite on nyt saavutettu. Kentälle saadaan kova kokoonpano, mutta vaihtopenkiltä ei ole luvassa sanottavia apuja. Keskitorjuja Jonna Wasserfallerin terävä hyppysyöttö on erityisvahvuus.

Koska kaksi ensimmäistä ottelua Hämeenlinna pelaa kotona (joukkueiden kotipaikkojen pitkän välimatkan takia), on sillä mahdollisuus antaa sokkihoitoa heti kärkeen. Jos Pölkky pystyy venymään, voi se ottaa kaksikin otteluvoittoa. Hämeenlinna vienee sarjan 3-1.

Avainpelaajia: Martin, Kokkonen, Orle (Hämeenlinna), Nogueras, Lambert, Kjelstrup (Pölkky)

Lentopallon naisten Mestaruusliiga, välierät 2019

Ti 19.3. Hämeenlinna-Pölkky
Ke 20.3. Hämeenlinna-Pölkky
To 21.3. LP Viesti – OrPo
La 23.3. OrPo – LP Viesti
Su 24.3. Pölkky-Hämeenlinna
Ma 25.3. LP Viesti – OrPo

Mahdollinen jatko-ohjelma

Ma 25.3. Pölkky-Hämeenlinna
Ke 27.3. OrPo – LP Viesti
To 28.3. Hämeenlinna-Pölkky
Pe 29.3. LP Viesti – OrPo