Lentopallon Mestaruusliigan välierät: Urpo Sivulan käsi käy, Savo Volleyn peli kadoksissa

Kuva: CEV.lu

VaLePa hallitsee yllättävän selvästi lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjaa Savo Volleyta vastaan. VaLePa vei ensimmäisen ottelun kotonaan 3-0, ja tiistaina luvut olivat samat Savon ensimmäisessä kotiottelussa Siilinjärvellä.

Pisteet ottelussa kirjattiin paljon puhuvasti muotoon 25-19, 25-14 ja 25-16.

Hakkuri Urpo Sivula teki VaLePalle 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä pisteeseen peräti 72-prosenttisesti. Yleispelaaja Niko Suihkonen kantoi vastuuta aloitussyöttöjen vastaanotossa. Keskitorjuja Tommi Siirilä tuuletti neljää torjuntapistettä.

Valmentaja Jukka Tuovinen haki Savo Volleylle piristystä pelaajavaihdoin, mutta ratkaisijoita ei ilmaantunut. Yleispelaaja Andrus Raadik ehti 11 pisteeseen. Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivulla jäi tappoprosentti 38:aan ja pinnat kahdeksaan.

Ottelusarjasta odotettiin perustellusti klassikkoa, lähtiväthän joukkueet kauteen suurimpina ennakkosuosikkeina. Savo kipuilee vielä otteluvoitoitta – ja erävoitoittakin – mutta aikaa on: välieräsarja ratkeaa vasta neljällä otteluvoitolla.

Hurrikaani-Loimaa ja Lentopalloseura Etta ovat toisessa miesten välieräsarjassa tilanteessa 1-1.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo aloittivat välisensä välieräsarjan. Pölkky otti Hämeenlinnassa arvokkaan 3-2-vierasvoiton. Ratkaisuerä päättyi pistein 15-12.

Trine Kjelstrup (25 pistettä) ja Adeja Lambert (24) toimivat Pölkyn pisterohmuina. Kerhon Suvi Kokkonen siirtyi ottelun kuluessa yleispelaajan paikalta hakkuriksi ja sai 20 pinnaa kasaan, mutta tulitukea ei riittänyt.

Naisten välieräsarjat ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Toisessa sarjassa pelaavat vastakkain LP Viesti ja OrPo.