”Matsi oli uskomaton” – sensaatiotulos lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.lu

Italialainen Imoco Volley Conegliano viritti tiistaina melkoisen tulospommin lentopallon naisten Mestarien liigassa. Conegliano lähetti puolivälierissä laulukuoroon turkkilaisen suurjoukkueen Eczacibasi VitrA Istanbulin.

Viikko sitten Conegliano hävisi kotiottelunsa 0-3. Joukkue käänsi vieraskentällä tilanteen sensaatiomaisesti hyväkseen. Kun varsinaisessa ottelussa tuli 3-1-voitto, jatkoonmenijä ratkaistiin kultaisessa erässä. Sen vierasjoukkue vei pistein 15-10.

– Matsi oli uskomaton! Todellakin uskoimme itseemme loppuun asti ja annoimme kaikkemme. Näytimme, että ansaitsemme paikan semifinaaleihin, Coneglianon kapteeni Joanna Wolosz iloitsi.

Välierissä Conegliano saa vastaansa turkkilaisen Fenerbahcen.

Eczacibasi VitrA Istanbul kuuluu paitsi Euroopan koko maailman kovimpiin lentopallojoukkueisiin. Se on hallitseva seurajoukkueiden MM-pronssimitalisti. Mestarien liigassa Istanbul pelasi samassa alkulohkossa kuin Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Sensaatio kävi lähellä myös lentopallon miesten Mestarien liigan puolivälierissä. Venäläinen mahtijoukkue Kazanin Zenit tarvitsi kultaisen erän karistaakseen Trefl Gdanskin tieltään. Gdansk taisteli tiistaina 3-2-vierasvoiton, mutta ratkaisusetin Zenit vei pistein 15-12.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa pelattiin jo finaalien ensimmäiset osaottelut. Miesten finaalin avausosassa italialainen Trentino Itas kukisti turkkilaisjoukkue Galatasarayn kotonaan 3-0.

Naisten CEV Cupin finaalin ensimmäistä osaa vei vierasjoukkue Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia). Voitto CSM Volei Alba Blajsta (Romania) tuli suoraan erin 3-0.

CEV Cupin loppuotteluiden toiset osat pelataan ensi tiistaina.