Tuomas Sammelvuo paikalla Venäjän lentopalloliiton kokouksessa

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on ottanut osaa Venäjän lentopalloliiton kokoukseen. Liitto kokoontui keskiviikkona.

Sammelvuosta on tulossa Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentaja. Venäjän liitto ilmoitti valinnastaan maaliskuun alussa. Sammelvuon ja Suomen liiton välisen sopimuksen purkamisesta neuvotellaan.

Venäjän liiton kokouksessa vahvistettiin, että maajoukkueen managerina aloittaa Sergei Tetjuhin. Tetjuhin, 43, saavutti pelaajana muun muassa olympiakultaa ja maailmanmestaruuden.

Liitto nimesi laajan, 39 pelaajan vahvuisen maajoukkueringin. Haastetta riittää, sillä tänä vuonna edessä ovat olympiakarsinnat, kansainvälinen huippuliiga Volleyball Nations League ja EM-kisat.

– Nations League on kaupallinen turnaus, joten pääpaino on olympiakarsinnoilla, EM-kisoilla ja (vuoden 2019) World Cupilla. Tulossa on todella pitkä ja intensiivinen vaihe, Tetjuhin kommentoi.

Seuratasolla Sammelvuo valmentaa Kuzbass Kemerovoa Venäjän liigassa. Hänen ryhmästään viisi pelaajaa sai paikan maajoukkuerinkiin hakkuri Viktor Poletajevin johdolla.

Rinki sisältää tukun tähtipelaajia, kuten Maksim Mihailov, Dimitri Muserski, Jegor Kliuka ja Aleksander Butko. Venäjä kuuluu maailman parhaisiin joukkueisiin. Se on hallitseva lentopallon VNL:n mestari ja Euroopan mestari. Syksyisissä EM-kisoissa Venäjä pelaa samassa lohkossa kuin Suomi.

Lähde: Venäjän lentopalloliitto