Lelu Ojansivu syrjään Savo Volleyn avauskokoonpanosta – ei auttanut

Kuva: CEV.lu

VaLePa etenee vahvasti kohti lentopallon SM-finaaleja. Se johtaa Savo Volleyta Mestaruusliigan välieräsarjassa voitoin 3-0.

Sastamalassa torstaina VaLePa oli parempi erin 3-0. Lukemat ovat olleet samat kaikissa sarjan otteluissa. Kolmannessa ottelussa erät päättyivät pistein 25-22, 25-21 ja 25-19. Katsojia oli paikan päällä komeasti 1 060.

Lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjassa Savo Volley lähti torstaina kääntämään suuntaa uudistetulla avauskokoonpanolla. Toisen ottelun jälkeen Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen totesi, että jotain on tehtävä. Hänen ratkaisunsa oli sekoittaa aloittavaa miehistöä tuntuvasti.

Tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu teki tilaa Eetu Häyriselle ja passarilupaus Fedor Ivanov kokeneemmalle Petteri Penttiselle. Häyrinen (13) ja Andrus Raadik (17) tekivät Savolle hyvin pisteitä, mutta voittoon ei löytynyt eväitä.

VaLePan ykköspistemies oli tällä kertaa yleispelaaja Erik Sundberg, joka ennätti 13 pinnaan.

Hurrikaani-Loimaa tasoitti voitot tilanteeseen 2-2 välieräsarjassa Ettaa vastaan. Torstaina Hurrikaani voitti Oulussa erin 3-1.

Hakkuri Antti Ropponen (18 pistettä) sai Hurrikaanissa hyvää tukea Tapio Toiviaiselta (18) ja Matti Oivaselta (12). Pisteahneimmat ottelussa olivat oululaisisäntien Joonas Jokela ja Antti Ronkainen. Jokela viimeisteli 24 pinnaa ja Ronkainen 23.

Finaalipaikka vaatii neljä otteluvoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä OrPo riemuitsi 3-2-vierasvoittoa LP Viestistä. Ottelu oli välieräsarjan ensimmäinen. Naisten liigassa välieräsarjan voitto vaatii kolme otteluvoittoa.

OrPon tasaisesta rintamasta erottuivat 16 hyökkäyspisteen Shannon Dugan ja kuutta torjuntapinnaa tuulettanut Saara Lepistö. Kertu Laak hakkuroi Viestille 19 pistettä.

Lentopallon Mestaruusliigan välieräottelut to 21.3.2019

VaLePa – Savo Volley 3-0, otteluvoitot 3-0
Etta – Hurrikaani-Loimaa 1-3, otteluvoitot 2-2

LP Viesti – OrPo 2-3, otteluvoitot 0-1