Lentopallon Mestaruusliiga: välierien huippujännitys virittyi Loimaa–Oulu-akselille

Kuva: Erkki Kuoksa

Lentopallon Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat jälleen kerran osoittaneet arvaamattomuutensa. Kun takana on kymmenen välieräottelua, vain yhdessä sarjassa kotona aloittanut joukkue on johdossa.

Runkosarjan kakkonen VaLePa johtaa kolmosta, Savo Volleyta, ratkaisevan oloisesti voitoin 3-0. Savolaisjoukkue ei ole saanut sarjassa erääkään.

VaLePan ja Savon välisestä semifinaalisarjasta odotettiin klassikkoa, mutta huippujännitys nähdäänkin välierässä Hurrikaani-Loimaa – Lentopalloseura Etta. Hurrikaani, runkosarjan voittaja, lähti peleihin melko selkeänä ennakkosuosikkina. Kun Loimaalla ja Oulussa on käyty molemmissa kaksi kamppailua, voitot ovat tilanteessa 2-2.

Torstaina Hurrikaani voitti Oulussa erin 3-1. Ottelun jälkeen Etta-valmentaja Olli Kuoksa lausahti, että tuskin kukaan odotti sarjasta näin tasaista.

– Välillä tuntuu, että ollaan kissa, jolla on yhdeksän henkeä. Ajetaan itsemme vaikeisiin paikkoihin, Kuoksa sanaili lehdistötilaisuudessa.

– Taisi tulla nyt kymmenes tappo kissalle. Oli tukala paikka, eikä saatu enää neljättä erää käännettyä pelillisesti. Nyt vaan hankkimaan lisää henkiä kissalle, sanoi Kuoksa ja antoi vastustajallekin ansaitut kehut.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä molemmat ennakkosuosikit aloittivat kotitappioilla. Pölkky Kuusamo napsi otteluvoiton Hämeenlinnan Lentopallokerholta. OrPo puolestaan viritti isomman yllätyksen viemällä Salossa avausottelun LP Viestiä vastaan erin 3-2.

Välierät jatkuvat lauantaina otteluilla Savo Volley – VaLePa ja OrPo-Viesti.

Lentopallon Mestaruusliigan välierien tilanteet

Hurrikaani-Loimaa – Etta 2-2
VaLePa – Savo Volley 3-0

Neljällä voitolla finaaliin, hävinneet pronssiotteluun

LP Viesti – OrPo 0-1
Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo 1-1

Kolmella voitolla finaaliin, hävinneet pronssiotteluun