VaLePalle yhdeksäs perättäinen lentopallon SM-mitali

Kuva: CEV.lu

VaLePa on voittanut Savo Volleyn lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelien välierissä. VaLePa vei ottelusarjan voitoin 4-1.

Ratkaisseeksi osoittautunut ottelu käytiin maanantaina VaLePan kotikentällä Sastamalassa. VaLePa oli parempi erin 3-0.

Hakkuri Urpo Sivula teki ottelun lyhyyteen nähden hämmästyttävät 26 pistettä VaLePalle. Savo-kollega Eetu Häyrinen sai 15 pinnaa kasaan.

VaLePa etenee Mestaruusliigan finaaleihin ja saavuttaa lentopallon SM-mitalin yhdeksäntenä vuonna perättäin. Lisäksi joukkue pääsee yrittämään kolmatta perättäistä Suomen liigamestaruutta sekä kuudetta perättäistä kansallista seurajoukkuemestaruutta (VaLePa on voittanut Suomen cupin kolmesti putkeen).

Fuusiojoukkue Savo Volleyn debyyttikausi puolestaan päättyy pronssiottelusarjaan.

Loppuotteluissa VaLePa kohtaa joko Hurrikaani-Loimaan tai Lentopalloseura Ettan. Etta johtaa sarjaa voitoin 3-2.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti siirtyi otteluvoitoissa 2-1-johtoon OrPoa vastaan. Viesti voitti maanantaina kotonaan erin 3-0. Joukkueiden pisteahkerimmat olivat Viestin Kertu Laak (18) ja OrPon Tiana Dockery (11).

Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo tarvitsevat täydet viisi ottelua välisensä paremmuuden ratkaisemiseksi. Maanantaina Kerho voitti Kuusamossa erin 3-1 ja tasoitti voitot tilanteeseen 2-2.

Suvi Kokkonen teki Hämeenlinnalle 20 pistettä ja Mia Swanegan Pölkylle 18.