Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen: ”Harmittaa tosi kovasti”

Kuva: CEV.lu

Savo Volleyta lentopallon Mestaruusliigassa valmentava Jukka Tuovinen myöntää, että tappio VaLePalle ottaa koville.

Maanantaina VaLePa varmisti paikan lentopallon SM-loppuotteluihin voittamalla Savo Volleyn kotonaan 3-0. Sarjasta odotettiin klassikkoa, mutta VaLePa vei sen voitoin 4-1, ja erät menivät sastamalalaisjoukkueelle 13-3.

– Harmittaa tosi kovasti. Kahdessa viimeisessä pelissä pääsimme jo oikeasti peliin mukaan. Tällä kertaa meillä ei ollut apuja penkiltäkään, Tuovinen kommentoi ratkaisuottelun jälkeen.

Savon hakkuri Eetu Häyrinen totesi, että VaLePa-kollega Urpo Sivula osoittautui liian pahaksi pideltäväksi.

– Laitettiin kaikki peliin, mutta ei vain riittänyt. Upi oli tänään kova, ja häntä emme saaneet kiinni, muuten olisimme voineet pärjätäkin, kommentoi Häyrinen.

Sarjan edetessä tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivulle jäi vain vaihtopelaajan rooli. Maanantaina tärkeä yleispelaaja Antti Siltala oli poissa, koska hän oli loukannut selkänsä aamutreeneissä.

Yleispelaaja Miro Määttänen oli pukenut peliasun, mutta häntä ei nähty tositoimissa. Savon yleispelaajina toimivat Andrus Raadik ja Jere Heiskanen. Savo Volley päättää ensimmäisen liigakautensa pronssiotteluissa.

VaLePa etenee Mestaruusliigan finaaleihin ja saavuttaa lentopallon SM-mitalin yhdeksäntenä vuonna perättäin. Loppuotteluissa VaLePa kohtaa joko Hurrikaani-Loimaan tai Lentopalloseura Ettan. Etta johtaa sarjaa voitoin 3-2.

Lähteet: Savo Volleyn ja VaLePan tiedotteet