Kun Urpo Sivulalla alkoi pallo tarttua käteen, loppuivat Savo Volleylta keinot

Kuva: CEV.lu

Suosikkihakkuri Urpo Sivula on löytänyt loistokunnon hyvään aikaan lentopallon Mestaruusliigassa.

Maanantaina ”Upi” nousi omaan luokkaansa välieräottelussa Savo Volleyta vastaan. Sivulan edustama VaLePa voitti suoraan 3-0, mutta hän teki passari Mikko Eskon tarjoilun tahtiin peräti 26 pistettä. Hyökkäysten tappoprosentti oli 60.

– Pikkuhiljaa alkaa pallo tarttua käteen niin kuin pitääkin. Fyysisesti tuntuu hyvältä. Kahdessa viimeisessä pelissä Savo pisti hyvin kampoihin, Sivula kommentoi ottelun jälkeen.

Upi korosti, että tiukka kilpailuasetelma tekee vaan hyvää. Puolivälierissä Kokkolan Tiikerit pani hallitsevat Suomen mestarit todella tiukoille.

– Tiikerit teki meille hirveän palveluksen ja halusivat oikeasti voittaa. Oltiin tosi valmiina kolme ensimmäistä matsia. Kovimmat olivat kentällä. Nyt klapihommiin, suunnitteli Sivula.

Savo Volleyn valmentajalta Jukka Tuoviselta riitti rehtejä sanoja vastustajasta.

– Upin hyökkäyksiä emme pystyneet kesyttämään. Pari päivää vedetään henkeä. Totta kai haluamme mitalin. Ottelusarjasta jäi mieleen toinen peli Siilinjärveltä. Siinä VaLePa pelasi niin kovalla tasolla, että en ole tämän uran aikana nähnyt, Tuovinen suitsutti.

VaLePa kaatoi Savo Volleyn lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjassa otteluvoitoin 4-1.

Savo Volley päättää ensimmäisen liigakautensa pronssiotteluissa. VaLePa etenee Mestaruusliigan finaaleihin ja saavuttaa lentopallon SM-mitalin yhdeksäntenä vuonna perättäin. Loppuotteluissa VaLePa kohtaa joko Hurrikaani-Loimaan tai Lentopalloseura Ettan. Etta johtaa sarjaa voitoin 3-2.