Lentopallon liigakarsintaotteluita Helsinkiin

Lentopallon Mestaruusliigan joukkue Vantaa Ducks vie liigakarsintaottelunsa Helsinkiin.

Normaalisti Ducks pelaa kotiottelunsa Vantaan Korsossa, monitoimikeskus Lumossa. Kun karsinnoille ei löytynyt pelipaikkaa kotikaupungista, pelipaikaksi valikoitui Töölön Kisahalli.

”Kisiksessä” Ducks isännöi 6. huhtikuuta Kyyjärven KyKy-Betsetiä ja seuraavana päivänä joensuulaista Karelian Hurmosta.

KyKy-Betset pelaa kotiottelunsa Kyyjärven liikuntahallissa ja Karelian Hurmos Joensuun urheilutalolla.

Myös Karelian Hurmoksen naiset pelaavat kotiottelunsa Joensuun urheilutalolla. Puijo-Wolleyn kotipelipaikka on kuopiolainen Pohjantien koulu. Woman Volley järjestää kotiottelunsa Lapin urheiluopistossa Rovaniemellä.

Lentopallon liigakarsinnoissa pelataan kaksinkertainen sarja. Karsinnan kaksi parasta joukkuetta saavat oikeuden anoa liigapaikkaa ensi kaudeksi (eli sijoittuminen kahden parhaan joukkoon ei tiedä automaattisesti liigapaikkaa). Lisäksi paremmin sijoittuvat 1-sarjajoukkueet kruunataan 1-sarjojen mestareiksi.

Vantaa Ducks ja Woman Volley päätyivät karsintoihin sijoituttuaan liigajumboiksi. Muut neljä joukkuetta tulevat 1-sarjojen pudotuspeleistä.

Sekä miesten että naisten Mestaruusliiga on tarkoitus pelata ensi kaudella kymmenen joukkueen vahvuisina. Menneellä runkosarjakaudella molemmissa liigoissa oli yhdeksän joukkuetta.

Lentopallon liigakarsinnat 2019, ohjelma

30.3. miehet: KyKy-Hurmos, naiset: Hurmos-Puijo
31.3. KyKy-Ducks, Hurmos-WoVo

6.4. Ducks-KyKy, WoVo-Hurmos
7.4. Ducks-Hurmos, WoVo-Puijo

13.4. Hurmos-KyKy, Puijo-Hurmos
14.4. Hurmos-Ducks, Puijo-WoVo