Sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopalloilija Andrus Raadikin taival Savo Volleyn joukkueessa katkesi dramaattisesti. Sunnuntaina Savo Volley tiedotti irtisanoneensa virolaispelaajan sopimuksen.

Raadik oli kritisoinut edustamaansa seuraa virolaisella nettisivustolla. Hän oli arvostellut muun muassa liian tiheää harjoitustahtia ja seuran keinotekoiseksi kokemaansa ilmapiiriä.

– Pelaajan sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan pelaajan täytyy pidättäytyä seuraa ja joukkuetta koskevista lausunnoista, ja tätä pykälää vastaan Raadik rikkoi, Savo Volleyn toimitusjohtaja Timo Perälä sanoi seuran tiedotteessa.

Raadik kuului liigan laadukkaimpiin yleispelaajiin. Hän on luonnollisesti poissa kokoonpanosta, kun Savo aloittaa lentopallon Mestaruusliigan pronssiottelut Hurrikaani-Loimaata vastaan.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Virolaisella maanmiehellä Oliver Lüütseppillä kulkee huomattavasti mukavammin. Hän jatkaa Akaa-Volleyn päävalmentajana. Lüütseppin ja seuran välinen optiovuosi otettiin käyttöön. Hän on luotsannut Akaata yhden kauden, mutta paljon pidempää yhteistyötä ei liene luvassa.

– Kaikki on sujunut täällä odotusten mukaisesti. Vaikka valmentajapestejä olisi ollut tarjolla myös kotimaassa, päätin katsoa vielä toisen vuoden Akaa-Volleyssa, kommentoi Lüütsepp.

Jatkosopimuksen seuransa kanssa on tehnyt myös Mikko Keskisipilä. Hän pysyy Kokkolan Tiikerien valmentajana.

Raision Loimun peräsimestä tuttu Christophe Achten sen sijaan vaihtaa maisemaa.

– Haemme nyt uusia tuulia ja ensisijaisesti kotimaista päävalmentajaa. Joitain nimiä on jo listalla ja kontaktoitu, mutta puhelimet pidetään edelleen auki, Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas kommentoi.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Pidetty Loimu-kasvo Ossi Rumpunen lopetti pelaajauransa tähän kauteen. Väinö Rahko sen sijaan allekirjoitti raisiolaisseuran kanssa jatkosopimuksen.

Tähän kauteen uransa lopettavat myös Hurrikaani-Loimaan Matti Oivanen ja Oulun Ettan Anssi Hakala. Hurrikaanilla ovat vielä edessä pronssiottelut ja Ettalla finaalit VaLePaa vastaan.