Hämeenlinnalla jo ottelupallo, LP Viesti nousi voittoon nitroerässä

Salolainen LP Viesti on avannut loppuottelut voitokkaasti lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

Avausfinaalissa kotijoukkue LP Viesti voitti erin 3-2. Pisteet kirjattiin 19-25, 25-17, 18-25, 27-25 ja 15-12.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Hämeenlinna kävi varsin lähellä otteluvoittoa. Neljännessä erässä vierasjoukkueella oli ottelupallo, mutta Viesti kaivoi tarvitut ratkaisut viime hetkellä.

Keskitorjuja Anna Czakan nousi Viestin pisteykköseksi tehtyään 16 pinnaa, joista viisi tuli torjunnoilla. Kerho-hakkuri Maeva Orle saavutti 22 pistettä, vaikka heikkojakin hetkiä mahtui mukaan.

– Upea nousu neljännessä erässä, olen tosi ylpeä joukkueen jokaisesta jäsenestä. Jaksettiin uskoa itseemme, Anna Czakan kommentoi ottelun jälkeen.

Avausottelu oli odotetusti paitsi jännittävä myös virheiden värittämä. Viestillä tökki hyökkäyspeli, Hämeenlinnalla oli puolestaan vaikeuksia aloitussyötön vastaanotossa. Vaihtoruletti toi vihdoin kotijoukkueen pelaamiseen riittävästi uutta puhtia neljännessä erässä.

Yleisömäärä Salohallissa oli korkeintaan kohtuullinen, 683.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan toinen loppuottelu pelataan keskiviikkona Hämeenlinnassa. Suomen mestaruus vaatii kolme otteluvoittoa.

Miesten finaalisarjassa pelaavat vastakkain VaLePa ja oululainen Etta. Finaalit käynnistyvät Tampereella perjantaina. Miesten liigassa mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa.