Lentopallon Mestarien liigassa vierasvoitot – Puolassa yli 10 000 katsojaa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon miesten Mestarien liigassa iskettiin keskiviikkona välierien ensimmäiset osaottelut. Voitokkaat olivat Kazanin Zenit ja Civitanova.

Molemmat ottivat tärkeät vierasvoitot. Toiset osaottelut pelataan ensi keskiviikkona.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Civitanova (Cucine Lube Civitanova) saavutti erityisen arvokkaan vierasvoiton PGE Skra Belchatowista, sillä se tuli suoraan erin 3-0. Civitanovan brassipassari Bruno sai parhaan pelaajan palkinnon.

– Pelasimme aggressiivisesti, ja se tuotti vastustajalle vaikeuksia. Pysyimme silti viileinä. Se piti loppuun asti, ja voitto tuli, Bruno kertasi.

Ottelua seurasi paikan päällä Puolan Lodzissa yli 10 000 katsojaa.

Italialainen Sir Colussi Sicoma Perugia painoi kotiottelussaan toden teolla, mutta mahtijoukkue Zenit vei 3-2-vierasvoiton. Perugian Wilfredo Leon, joka vielä viime kaudella pelasi Zenitissä, nousi pisteykköseksi 25 pinnallaan.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Yhdysvaltainen yleispelaaja Matt Anderson esiintyi jälleen vakuuttavasti Zenitin paidassa.

-Vahvuutemme oli, ettemme jääneet miettimään yksittäisten pisteiden tärkeyttä. Pelasimme pisteen kerrallaan ja siirryimme seuraavaan. Välillä vastustaja sai syöttöputkia, mutta sellaista on peli Mestarien liigassa, sanoi Anderson.

Miesten ja naisten Mestarien liigan voittajat ratkeavat 18. toukokuuta Berliinissä. Loppuottelut pelataan ”superfinaaleina” eli mestaruus ratkeaa yksittäisessä ottelussa.

Lentopallon Mestarien liigassa ovat liossa historiallisen suuret palkintorahat. Loppuotteluissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Palkintopotti on saman suuruinen, 600 000 euroa, miesten ja naisten Mestarien liigassa.

Lentopallon eurocupien tilanteet

Mestarien liiga, välierät

Perugia – Kazanin Zenit, ensimmäinen osa 2-3
Belchatow-Civitanova, ensimmäinen osa 0-3

VakifBank Istanbul – Novara, ensimmäinen osa 0-3
Conegliano-Fenerbahce, ensimmäinen osa 3-0

Toiset osaottelut 9.  – 10. huhtikuuta

CEV Cupin mestarit

Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cupin mestarit

Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia