Savo Volley kauden ehdoton ilopilleri, mutta paljon jäi asioita, joista täytyy keskustella

Kuva: CEV.lu

Hurrikaani-Loimaa on saavuttanut lentopallon SM-pronssia. Mestaruusliigan pronssiottelusarjan Hurrikaani vei Savo Volleyta vastaan suoraan voitoin 2-0.

Torstaina Hurrikaani voitti vieraissa Savo Volleyn erin 3-1. Ottelu kamppailtiin Kuopio-hallissa. Kotonaan Hurrikaani oli voittanut 3-0.

Kokeneet keskitorjujat Matti Oivanen (Hurrikaani) ja Jukka Lehtonen (Savo Volley) lopettivat peliuransa. Molemmat ansioituivat MM- ja EM-kisasankareina, liigatähtinä sekä kansainvälisinä ammattilaisina.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Ratkaisuottelussa Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen ahkeroi 22 pisteen edestä. Savo Volley kaivoi reserveistä tärkeän pelaajan: Timo Leikas ehti yleispelaajan paikalla 16 pisteeseen.

Lentopallon Mestaruusliigasta Hurrikaanilla on kuusi hopea- ja kaksi pronssimitalia. SM-pronssille joukkueen valmensi nyt Jussi Heino.

Savo Volleylle liigakausi oli ensimmäinen. Seura syntyi viime kauden jälkeen Sampo Volleyn ja LEKA Volleyn fuusiona. Jukka Tuovinen luotsaa joukkuetta.

Savo Volley oli kauden ehdottomia ilopillereitä. Raikkaasti brändätty seura kokosi heti tähtirikkaan joukkueen. Tuovisen osaaminen takasi, että tulostakin tuli: Savo keikkui monesti liigan kärjessä.

– Vuodenvaihteeseen saakka pelasimme hyvää lentopalloa, mutta sen jälkeen alkoivat loukkaantumiset sotkea peliämme. Puolivälierät pelasimme erittäin hyvin, mutta välieriin meillä tuli rikkonainen alku, Tuovinen kertasi kauden viimeisen ottelun päätyttyä.

Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli Savo Volleyn ehdoton kärkihankinta. Osittain loukkaantumisten takia hänestä ei saatu täysiä tehoja irti. Pronssiottelun alla tuli draamaa, kun yleispelaaja Andrus Raadikille näytettiin ovea.

– Meillä on paljon asioita, joista täytyy keskustella, Tuovinen myöntää.

Lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjassa Suomen mestaruudesta taistelevat VaLePa ja Lentopalloseura Etta.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Su 7.4. Etta-VaLePa
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta