Vahvaa joukkuepeliä, ja paras vielä tulossa – Oulun Etta tuima haastaja lentopallofinaaleissa

Hakkuri Joonas Jokela kuuluu Ettan avainpelaajiin

Vaikka Lentopalloseura Etta lähtee lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluihin altavastaajana, helppoja pisteitä ei ole hallitsevalle mestarille, VaLePalle, luvassa.

Perjantaina VaLePa isännöi finaalien avausottelua toisessa kotikaupungissaan Tampereella. Loppuotteluavaus isketään Kauppi Sports Centerissä.

Hallihaasteiden ja ohjelmapäällekkäisyyksien takia molemmat finalistit pelaavat muualla kuin vakituisella kotikentällään. VaLePa pelaa toisen kotiottelunsa Tampere-areenalla, Etta puolestaan isännöi ottelunsa Kastellin monitoimitalossa.

Oululainen Etta on säväyttänyt parilla aiemmallakin kaudella. Vasta nyt Olli Kuoksan valmentama joukkue oli kypsä loppuotteluihin. Playoffeissa jäivät jo taakse Raision Loimu ja runkosarjavoittaja Hurrikaani-Loimaa.

– Ettan kevät ei VaLePan rinnalla kalpene. Ettan aseena kevään peleissä on ollut vahva joukkuepeli, eikä joukkue ole näyttänyt vielä parastaan, oululaisjoukkue huomautti otteluennakossaan.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Nuori Joonas Jokela lukeutuu finaalisarjan seuratuimpiin pelaajiin. Pudotuspeleissä hakkuri on joukkueensa ykkönen niin pisteissä (215) kuin torjuntapisteissä (20).

Myös yleispelaajaosasto kuuluu Ettan vahvuuksiin. Kaikilla aloitussyöttöjen pääasiallisilla vastaanottajilla (Antti Ronkainen, Eetu Pennanen, libero Anssi Hakala) on täydellisten nostojen osuus vähintään 25 prosenttia.

Puolustuspelille löytyy tarvetta, sillä VaLePan hakkuri Urpo Sivula paiskii töitä elämänsä keväässä. Pudotuspeleistä on tilillä 176 pistettä. Varsinkin välierissä Savo Volleyta vastaan ”Upi” piti kovaa komentoa.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

VaLePan keskitorjuja Tommi Siirilä on toistaiseksi omaa luokkaansa torjunnassa: hän on kirjauttanut jo 36 torjuntapinnaa.

Lue tästä lisää finaalien asetelmista.

VaLePa hakee viidettä lentopallon Suomen mestaruuttaan. Etta sen sijaan saavuttaa seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Su 7.4. Etta-VaLePa
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta