LP Viesti lentopallon naisten Suomen mestari 2019

Salolainen LP Viesti on voittanut lentopallon naisten Suomen mestaruuden kaudella 2018–2019. Loppuottelusarjassa LP Viesti kukisti Hämeenlinnan Lentopallokerhon voitoin 3-0.

Perjantaina Salossa pelattu loppuottelu koitui ratkaisevaksi. Kotijoukkue vei sen nimiinsä erin 3-1. Kaksi ensimmäistä kamppailua LP Viesti oli voittanut 3-2.

Ratkaisseessa finaaliottelussa Viestin virolaishakkuri Kertu Laak pommitti passari Viktoria Tutshashvilin säestyksellä 26 pistettä. Hämeenlinnan hakkuri Maeva Orle ehti 21 pisteen saldoon. Paikan päällä oli 1 212 katsojaa.

Loppuottelusarja oli pelillisesti tasainen, mutta LP Viesti todisti henkisen kanttinsa kovemmaksi. Pelipaikoittain Viesti oli selkeästi vahvempi passari-, hakkuri- ja liberopelissä.

Suomen mestaruus on LP Viestille yhdeksäs. Mestaruudet ovat tulleet yhdentoista kauden sisään.

Hämeenlinna puolusti Suomen mestaruutta. Seura (edeltäjät mukaan lukien) sai nyt viidennen SM-hopeamitalinsa. Lisäksi Hämeenlinnaan on tullut kymmenen kultaa ja viisi pronssia.

LP Viesti ja Hämeenlinna kohtasivat loppuottelusarjassa neljännen kerran perättäin. Mestaruudet neljältä viime vuodelta ovat nyt tasan 2-2.

Salolaisjoukkuetta valmentaa Tomi Lemminkäinen. Matteo Pentassuglia toimii Hämeenlinnan luotsina.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pronssia saavutti Pölkky Kuusamo.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjassa kohtaavat VaLePa ja Lentopalloseura Etta. Ensimmäisen kamppailun VaLePa vei kotikentällään erin 3-0.