Oulun Etta alkoi tehdä ”kummallisia juttuja”, ja siitä valmentaja Olli Kuoksan oli jo sanottava kovasti

Kuva: Erkki Kuoksa

Oululaista Lentopalloseura Ettaa valmentava Olli Kuoksa kertoi sunnuntaisen ottelun jälkeen olevansa pettynyt joukkueensa syöttöpelaamiseen.

VaLePa voitti Ettan vieraissa erin 3-1 ja siirtyi lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluissa voitoin 2-0 johtoon.

– Syöttö on ollut meidän kivijalkamme kymmenen vuotta. Nyt yhtäkkiä tehdään siinä ihan kummallisia juttuja. Siitä sanoin aika kovastikin joukkueelle, Kuoksa lausahti sunnuntaina.

– Siihen pitää tarttua vähän kovemmalla kädellä. Pitää tehdä muutoksia, jos syöttö ei toimi.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Kahden finaaliottelun jälkeen Ettan virheprosentti aloitussyötöissä on 15,4. VaLePan vastaava luku on 13 prosenttia. Virheiden määrä on melkein sama (VaLePalla 22, Ettalla 21); tuntuva ero löytyy kuitenkin siitä, että Etta on kahteen finaaliin lyönyt vain kuusi ässää VaLePan kahtatoista vastaan.

Sunnuntaina Etta isännöi SM-finaalia ensimmäistä kertaa historiassaan. Kuoksan mielestä peli-ilme oli enemmän joukkueen kuin pelipaikan tai paikallishistoriallisen tapauksen ansiota.

– Pystyttiin nostamaan omaa henkistä tilaa. Pitkään siitä palaveerattiin, että mitä se vaatii olla valmiina finaalissa. Tehtiin oikeasti hommia ja nostettiin omaa tasoa. Pystyttiin syömään vastustajan hyökkäystehoakin jo riittävästi.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

– Itse koen, että sarja on vasta alussa. Vasta nyt aletaan päästä kiinni niihin pelillisiin asioihin, joita tämmöiset sarjat vaativat, Kuoksa näkee.

Suomen mestaruus vaatii loppuotteluissa neljä otteluvoittoa. VaLePan ja Ettan välinen kolmas lentopallon SM-finaaliottelu käydään keskiviikkona Tampere-areenassa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kultaa otti LP Viesti, hopeaa Hämeenlinnan Lentopallokerho ja pronssia Pölkky Kuusamo.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta 3-0
Su 7.4. Etta-VaLePa 1-3
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta