Oulun Etta taipui historiallisessa lentopallofinaalissa

Kuva: Hannu Moilanen

VaLePa on siirtynyt voitoin 2-0 johtoon lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluissa Oulun Ettaa vastaan. Sunnuntaina VaLePa voitti Oulussa erin 3-1.

Altavastaaja Etta taisteli raivoisasti. Tekemisestään se sai palkaksi kuitenkin vain yhden erävoiton. Pisteet kirjattiin 25-21, 22-25, 25-19 ja 25-22.

Ensimmäisen loppuottelun VaLePa oli voittanut kotonaan 3-0. Kolmas finaaliottelu pelataan Tampereella keskiviikkona.

Tähtihakkuri Urpo Sivulalla ei ollut tehokkain päivänsä, mutta VaLePan vahvuudesta kertoi muiden hyökkäysratkaisijoiden löytyminen. Ruotsalainen yleispelaaja Erik Sundberg teki 17 hyökkäyspinnaa. Etta pommitti Sundbergia syötöillä. Pelimies kesti paineen hyvin, ja 71 prosenttia hänen nostoistaan tilastoitiin positiivisiksi.

Yleispelaaja oli tuotteliain Ettankin puolella verkkoa. Antti Ronkainen päätti 19 hyökkäystä ja oli ottelun pisteykkönen 23 merkinnällään.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Toisessa loppuottelussa oli historian havinaa, sillä se oli ensimmäinen Oulussa pelattu, Ettan isännöimä lentopallofinaali. Paikan päällä Kastellin monitoimitalossa tapahtumia seurasi 1 156 katsojaa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa finaalisarjan voittaminen vaatii neljä otteluvoittoa. SM-pronssia on jo saavuttanut Hurrikaani-Loimaa.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kultaa otti LP Viesti, hopeaa Hämeenlinnan Lentopallokerho ja pronssia Pölkky Kuusamo.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta 3-0
Su 7.4. Etta-VaLePa 1-3
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta