Suomen uudella valmentajalla tunteet pinnassa – ”Ensimmäistä kertaa itken lentopallo-ottelun vuoksi”

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks sai seurajoukkuekauden pakettiin lauantaina. Banksin valmentama Maaseik voitti Belgian mestaruuden peräti 16:nnen kerran.

Mestaruus varmistui huikean jännittävässä loppuottelusarjassa toista suurseuraa, Roeselarea vastaan. Sarja venyi täyteen viiteen otteluun ja ratkaisuottelu täyteen viiteen erään. Viidestä finaalista neljä päättyi erin 3-2.

– Eihän tätä voi edes ymmärtää, Banks äimisteli Belgian lentopallokullan ratkettua.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni itken lentopallo-ottelun vuoksi. Finaalisarjassa taistelu oli äärimmäisen tasainen. Kaikki kunnia pelaajilleni.

Roeselaren leirissä tunnelma oli luonnollisesti päinvastainen. Hendrik Tuerlinckx kitetytti joukkueen fiilikset.

– Ei voin sanoin kuvailla, miten kova paikka tappio on. Pelasimme loistavasti pudotuspelit, ja mestaruuskin oli melkein näpeissä. Koko joukkue on täydellisen uupunut, oli tämä finaalisarja niin kreisi, sanoi Tuerlinckx.

Alkuviikosta Joel Banks saapuu Suomeen ja ottaa ohjat Lentisäijien leirillä. Ensi vaiheessa Suomi valmistautuu Euroopan kultaiseen liigaan. Myöhemmin tänä vuonna ovat edessä kovat haasteet: olympiakarsinnat ja EM-kisat.

Suomi-pestistä huolimatta Banks pitää päävalmentajan työnsä Maaseikissa. Suomen luotsina hän seuraa Tuomas Sammelvuota. Sammelvuo aloittaa Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.