Suvi Kokkonen: Tähtäimessä kansainvälinen ammattilaisuus, mutta pelit saattavat jatkua Suomessa

Kuva: CEV.lu

Lentopalloilija Suvi Kokkonen saatetaan nähdä vielä ensi kaudella suomalaisilla liigakentillä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustava Kokkonen, 19, kuuluu Suomen kuumimpiin nuoriin lentopalloilijoihin. Lentopallo.infon lukijat valitsivat hänet naisten Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018–2019.

Kokkonen on avoin tavoitteestaan päästä ammattilaiseksi ulkomaille.

– Koen ammattilaisuuden olevan hyvinkin lähellä. Saksa olisi ehkä maana ensimmäinen, johon haluaisin, myös Ranska on hyvä vaihtoehto. Sitten jos joskus olisi mahdollista päästä vielä isompiin maihin ja seuroihin, Suvi kertoi haastattelussamme.

Kansainvälisille liigakentille ei tähyillä kuitenkaan itsetarkoituksellisesti. On löydettävä oikea seura ja oikea rooli. Hämeenlinnan manageri Ville Kalliomäki korostaa, että siirron täytyy olla selkeä edistysaskel.

– Seurassa on oltava parempaa valmennusta, ja sarjankin on oltava kovempi, muuten hän jää Hämeenlinnaan, Kalliomäki vahvistaa Lentopallo.infolle.

– Siirron on oltava hyvä uraa ajatellen. Olemme agentin kanssa sillä kannalla, että Suvi etsii ensi kauden aikana seuran, johon sitten siirtyy.

Päättyneellä kaudella Hämeenlinna pelasi Mestarien liigassa ja kotimaan kentillä saavutti SM-hopeaa. Loukkaantumiset pakottivat seuran hankkimaan ulkomaalaisia pelaajia, mutta nyt Kerho suomalaistuu: passari Katja Kylmäaho palaa Sveitsistä, ja libero Emilia Putkisaari tulee OrPon joukkueesta. Lisäksi sopimusneuvottelut ovat loppusuoralla kahden kotimaisen keskitorjujan kanssa; ulkomaalaisvahvistuksiakin toki tulee.

Viime kauden tärkeimmät ulkomaalaispelaajat Hämeenlinnassa olivat passari Pauline Martin sekä keskitorjujat Mara Green ja Katerina Kaltshenko.

Yleispelaaja Salla Karhu ja keskitorjuja/hakkuri Yasmine Madsen lähtivät LiigaPlokiin, mutta jatkuvuutta tuo lupaavan yleispelaajan Emmi Riikilän tekemä jatkosopimus. Riikilä valittiin äskettäin maajoukkueryhmäänkin.

– Haluan kehittyä pelaajana ja tehdä sen eteen paljon työtä. ”Lentiskerhossa” on hyvä valmentaja (Matteo Pentassuglia) ja uskon, että hän voi antaa minulle vielä paljon. Olen erittäin tyytyväinen seuran toimintaan, Riikilä kommentoi.

Hämeenlinnan sopimuspelaajat (tilanne 12.5.2019): Katja Kylmäaho (passari), Jenna Ylivainio (passari), Suvi Kokkonen (yleispelaaja), Emmi Riikilä (yleispelaaja), Laura Laukkanen (keskitorjuja), Julia Porsanger (libero), Essi Hirvioja (libero), Emilia Putkisaari (libero), Netta Hyttinen (yleispelaaja/hakkuri)