Lentopallon maajoukkuepelaaja Salla Karhu vaihtaa seuraa

Kuva: CEV.lu

Lentopalloilija Salla Karhu siirtyy Pihtiputaan LiigaPlokiin.

Maajoukkueen yleispelaaja Karhu aloitti viime kauden Ranskan liigan Quimperissa ja siirtyi tammikuussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

– Valitsin LiigaPlokin, koska mielestäni se on mielenkiintoisin joukkue tulevalla liigakaudella. Yksi syy oli valmentaja Alessandro Lodi, joka on ennestään tuttu maajoukkueesta, Karhu kertoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

– Myös seuran halu uudistua ja kehittyä veti puoleensa. Ensi kauden joukkue tulee olemaan nuori ja nälkäinen.

SM-kultaa tuottaneen kevään 2018 jälkeen Karhu lähti Hämeenlinnasta kokeilemaan kansainvälistä ammattilaisuutta Quimperiin. Kokemus oli opettavainen, mutta lopulta urheilullisesti hedelmätön.

– En saanut itsestäni parasta irti, enkä ollut enää oma itsevarma itseni kentällä. Oma pelitapani muuttui paljonkin, Karhu kommentoi Lentopallo.infolle.

– Olen aina pitänyt itseäni enemmän nopeana kuin vahvana pelaajana. Vahvaa pelaajaa tässä joukkueessa olisi kaivattu. Emme löytäneet valmentajan kanssa kultaista keskitietä hänen pelitapoihinsa ja niihin, jotka olin kokenut itselleni toimiviksi. Olen hyvin tyytyväinen päätökseeni lähteä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkueessa Karhu ei lopulta noussut suureen rooliin keväällä 2019. Kausi päättyi SM-hopeaan. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Karhu on edustanut myös LP Kangasalaa ja OrPoa.

Salla Karhu, 25, kuuluu Suomen maajoukkueryhmään, joka alkaa valmistautua Euroopan kultaiseen liigaan ja EM-lopputurnaukseen.