Yleisöystävällinen hinnoittelu takaa, että Tallinnaan tulee lentopallon kansanjuhla

Kuva: CEV.lu

Pohjois-Eurooppaan saadaan juhannukseksi varsin merkittävä miesten lentopalloturnaus. Viro isännöi Euroopan kultaisen liigan lopputurnauksen Tallinnassa.

Lopputurnaukseen selviytyy neljä joukkuetta. Tallinnan Saku Suurhallissa pelataan välierät juhannusaattona eli perjantaina 21. kesäkuuta. Loppuottelu on lauantain ohjelmassa.

Turnauksesta on tulossa kansanjuhla, kun pääsyliputkin on hinnoiteltu yleisöystävällisesti. Jos kahden päivän lipun hankkii ennen toukokuun loppua, irtoaa sellainen alkaen 23,90 euron hintaan.

Viron miehet puolustavat kultaisen liigan mestaruutta. Viron lentopalloliiton puheenjohtaja Hanno Pevkur on tulevasta tapahtumasta mielissään.

– Isännöinti on suuri kunnia, ja tahdomme tietysti saada jatkoa viime vuoden menestykselle. Nyt faneille avautuu upea mahdollisuus nauttia kovatasoisesta lentopalloilusta. Turnaus sopii hyvin myös virolaisen lentopalloilun 100-vuotisjuhlaan, Pevkur kommentoi.

Viro elää lentopalloilussa komeaa nousukautta. Miesten joukkue on Euroopan kultaisen liigan hallitseva mestari, ja Viron naiset läpäisivät EM-karsinnat ensimmäisen kerran. EM-karsintalohkossa se jätti taakseen muun muassa Suomen.

Paikasta kultaisen liigan lopputurnaukseen taistelee myös Joel Banksin luotsaama Suomi. Viime vuonna Suomi sijoittui kesäliigassa seitsemänneksi.

Kultainen liiga on maajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso. Huippumaat pelaavat Volleyball Nations League -kisaa (VNL). Lentopallon Maailmanliiga lakkautettiin kauden 2017 jälkeen, ja sen tilalle tuli VNL. Kultaisesta liigasta voi nousta VNL:ään. VNL:n järjestää kansainvälinen lentopalloliitto FIVB.

Euroopan kultaisen liigan voittajajoukkueet kuittaavat 125 000 euron palkintorahat. Kaikkiaan palkintorahaa on sekä miesten että naisten turnauksessa liossa 413 000 euroa eli yhteensä 826 000 euroa. Euroopan kultainen liiga käynnistyy 25. toukokuuta.

Lentopallon kesäturnausten mestarit 2018

Volleyball Nations League, miehet: Venäjä
Volleyball Nations League, naiset: USA

Euroopan kultainen liiga, miehet: Viro
Euroopan kultainen liiga, naiset: Bulgaria

Euroopan hopeinen liiga, miehet: Kroatia
Euroopan hopeinen liiga, naiset: Ruotsi