Yhdeksän pelaajaa syrjään naisten lentopallomaajoukkueesta

Noora Kosonen. Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue avaa ottelukautensa kolmella harjoituskamppailulla Viroa vastaan. Tulevana viikonloppuna Suomi ja Viro pelaavat Tallinnassa kolme ottelua.

Kuukausi sitten päävalmentaja Tapio Kangasniemi tiimeineen nimesi laajan, 23 pelaajaa kattaneen maajoukkueringin. Viro-otteluiden alla rinkiä karsittiin yhdeksällä pelaajalla.

Keskitorjuja Roosa Laakkonen ei ole vielä mukana, koska hänellä on seurajoukkuekausi kesken. Myös libero Roosa Koskelo, joka oli viikonvaihteessa voittamassa Bundesliigan mestaruutta, on poissa vahvuudesta. Yleispelaaja Noora Kososelta taas meni kausi sivu suun loukkaantumisen takia. Hän siirtyy syrjään maajoukkueesta ainakin toistaiseksi.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

Odotetusti vahvuudesta ovat tipahtaneet passari Carina Lehto, yleispelaaja Hilkka Hujanen, hakkurit Iina Andrikopoulou ja Nelli Rantanen, keskitorjuja Karoliina Friberg sekä libero Julia Porsanger.

Neljäntoista pelaajan vahvuudessa yleispelaaja Emmi Riikilällä ja keskitorjuja Anna Czakanilla on vielä maajoukkuedebyytti tekemättä. Kokemuksen toista äärilaitaa edustaa yleispelaaja Saara Esko, 38. Ansioitunut pelaaja on vaikuttanut viime ajat kakkossarjassa ja esiintynyt liigassa viimeksi vuonna 2016.

Harjoitusottelut valmistavat joukkueita eurooppalaisiin kesäliigoihin. Suomi pelaa Euroopan kultaisessa liigassa ja Viro hopeisessa liigassa. Kesäliigaottelut alkavat 25. toukokuuta. Syksyllä molemmat joukkueet pelaavat EM-lopputurnauksessa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue Viro-harjoitusotteluihin

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Hakkurit ja yleispelaajat: Piia Korhonen, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Jessica Kosonen, Saara Esko, Emmi Riikilä

Keskitorjujat: Daniela Öhman, Michaela Madsen, Laura Pihlajamäki, Anna Czakan

Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen

Maajoukkuevalinnoista ja -aikataulusta tiedotti Lentopalloliitto.