Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.lu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen on kehkeytymässä piinkova yleispelaajaosasto. Uusi hankinta on maajoukkuemies Sakari Mäkinen, 24.

Viime syksynä Mäkinen edusti Suomea MM-kisoissa. Mennyt seurajoukkuekausi jäi häneltä kesken valkovenäläisseura Shahter Soligorskin hankittua yllättäen lisää ulkomaalaispelaajia kesken kauden. Kansainvälistä kokemusta löytyy myös Belgian Lindemans Aalstista.

Suomeen Mäkinen tulee erinomaisella asenteella.

– Suomessa joutuu aina pelaamaan täysillä. Kyllä Belgiassa ja Valko-Venäjällä oli muutama kova sakki, mutta sen jälkeen taso tippui selvästi, Mäkinen kertoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

– Kilpailullisesti meillä on Suomessa hyvä liiga. Jos ulkomaille vielä joskus lähden, pitää olla tasokas liiga ja seuraorganisaatio. Enää pelkästään ulkomaille pääsy ei ole tavoite. Tällä hetkellä haluan menestyä Loimaalla.

Mestaruusliigassa Mäkinen on aiemmin edustanut VaLePaa ja Rantaperkiön Iskua. Maajoukkuekuvioista hän on toistaiseksi poissa selkävaivan takia.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

Hurrikaani-Loimaan, hallitsevan SM-pronssimitalistin, yleispelaajista myös Eemeli Kouki ja Tapio Toiviainen ovat maajoukkuetason miehiä. Lisäksi sopimukset ovat voimassa Karri Kutinlahdella, Henrik Porkalla, Matti Toivolalla, Jesse Mäntylällä ja Peter Vuorisella. Uutta passaria etsitään Matt Westin vaihdettua maisemaa.

Raision Loimu: Rantaperkiön Iskusta tuttu passari Joel Laakso, 24, tulee Raisioon. Salo-taustainen keskitorjuja Eetu Mäki, 17, on myös uusi sopimuspelaaja. Muut pelurit tekeillä olevassa rosterissa ovat passari Tomi Saarinen, yleispelaajat Väinö Rahko ja Eetu Kulmala sekä libero Aatu Kulmala.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigaan mielenkiintoista nippua kokoava seura pitää liberot Sini Koljosen ja Hilla Nousiaisen. Koljosella alkaa kuudes LiigaPloki-kausi, Nousiaisella toinen.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput