Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Trine Kjelstrup etsii uutta seuraa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa hallitsevan pronssijoukkueen Pölkky Kuusamon uusi hakkuri on kroatialainen Lucia Babic.

Menneellä kaudella Pölkyn hakkurina pelasi tanskalainen Trine Kjelstrup. Hän voitti liigan pistepörssin ylivoimaisesti, joten Babic saa suureet saappaat täytettäviksi. Kroaatti on viimeksi pelannut Pohjois-Amerikan yliopistoliigaa.

Pölkky saa myös uuden passarin: valituksi tuli Jalissa Trotter, joka saapuu Syracusen yliopiston joukkueesta. Viime kaudella Lentopallo.infon lukijat valitsivat Trotterin edeltäjän, Jennifer Noguerasin, liigan parhaaksi passariksi.

Loukkaantumisista kärsinyt yleispelaaja Essi Helminen jatkaa Kuusamossa.

Rovaniemeläinen Woman Volley on hankkinut kansainväliselle osastolleen yleispelaaja Taylor Sloverin ja passari Ruta Linden. Kotimaiset hankinnat ovat hakkuri Saana Lindgren (viime kaudella LP Viestissä) ja keskitorjuja Anni Karjalainen (Kuusamon Pallo-Karhut).

Viime kauden WoVo-joukkueesta jatkosopimukset tekivät Petra Salmela, Alisa Laine, Aliisa Kähkölä, Jenelle Jordan ja Janette Niemelä.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

WoVo kertoo, ettei lisää ulkomaalaisia pelaajia tule. Se tarkoittaa, etteivät Makena Schone ja Jekaterina Klimova jatka Rovaniemellä.

Pihtiputaan LiigaPloki on puolestaan täydentänyt kokoonpanoaan Alexis Conawaylla, 23. Hän on pelannut sekä keskitorjujana että yleispelaajana. Hän on ollut jonkin aikaa poissa lentopallokuvioista, mutta valmentaja Alessandro Lodi näkee sen vahvuudeksi. ”Innokkaana ja kehityshaluisena hän sopii kulttuurimme täydellisesti”, kommentoi Lodi.

Kokkolan Tiikerit: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Tiikerit menettää yleispelaaja Niklas Seppäsen, joka siirtyy Saksan Bundesliigaan ja Dürenin joukkueeseen.

Hurrikaani-Loimaa: Hakkuri Antti Ropponen teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Akaa-Volley: Passari Mikko Kuusela ja yleispelaaja Teemu Kuusela jatkavat. Jatkopahvi on myös Panu Pitkäsellä.

VaLePa: Matti Alatalo, 24, on valmennustiimin uusi vahvistus. Hänestä tulee VaLePan apuvalmentaja sekä ykkössarjajoukkueen päävalmentaja. VaLePan mestarijoukkuetta valmentaa ensi kaudella Janne Kangaskokko.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput