Joel Banks myöntää pettymyksen, vaikka joukkue parantaa ottelu ottelulta

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks näkee pelaamisessa kehitystä, vaikka tuloksia ei vielä synny.

Lauantaina Tshekki voitti Suomen kotonaan erin 3-1 Euroopan kultaisessa liigassa. Kolmen kamppailun jälkeen Suomen voittotili näyttää nollaa, ja erävoittojakin on vasta kaksi.

– Pelaamme paremmin ottelu ottelulta. Jokaisessa ottelussa on tullut kehitystä, Banks kommentoi.

– Voittoja ei vielä tule, ja se on pettymys. Täytyy kuitenkin jatkaa samaa rataa. Jokainen ottelu on pieni askel eteenpäin, vaikka kyllä parempia tuloksia olisimme halunneet.

Lauantain ottelussa Suomi pystyi painostamaan hyvin ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen Tshekki ryhdistäytyi. Tshekkivalmentaja Michal Nekola myönsi, että alun paine oli kotijoukkueelle liikaa.

– Ottelulla oli kahdet kasvot. Ensimmäisessä erässä syöttömme oli liian helppo, ja Suomi oli hyvä hyökkäyksessä. Kun syöttömme ja hyökkäyksemme paranivat, suunta vaihtui. Siihen ottelu ratkesi, niputti Nekola.

Lohkon toisessa ottelussa Valko-Venäjä voitti Ukrainan erin 3-1. Valko-Venäjä johtaa lohkoa täydellä yhdeksän pisteen saldolla. Tshekillä on viisi ja Ukrainalla neljä sarjapistettä. Suomi on nollilla, joten haaveet lopputurnauksesta ovat heikoissa kantimissa.

Suomen miehet jatkavat kultaista liigaa sunnuntaina 9. kesäkuuta vierasottelulla Ukrainaa vastaan.

Sunnuntaina 2. kesäkuuta Suomen naiset pelaavat vieraissa Azerbaidzhania vastaan. Suomella on alla kaksi tappiota.

Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.