Helsinki valitsi: PuMa-Volley vuoden urheiluseura, Janne Heikkisestä legenda

Kuva: CEV.eu

Kesäkuun 12. päivänä vietettävä Helsinki-päivä toi komeasti kunniaa lentopalloilulle.

Helsingin kaupunki valitsi vuoden helsinkiläiseksi urheiluseuraksi PuMa-Volleyn. Janne Heikkinen taas pääsi sadan helsinkiläisen urheilulegendan joukkoon.

PuMa-Volley on Suomen suurin lentopallon junioriseura, joka mahdollistaa lentopallon niin harraste-, kilpa- kuin huipputasolla.

– Harrastuksen hinta pidetään seurassa hyvin kohtuullisena, ja se houkuttaa mukaan lapsia ja nuoria kaikista sosioekonomisista ryhmistä. Seuran valmennus on kauttaaltaan korkeatasoista, Helsingin kaupunki perustelee.

PuMa-Volley on sitoutunut häirinnän ja kiusaamisen vastaiseen työhön. PuMa-Volley palkitaan 5 000 euron suuruisella stipendillä.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut täyttävät sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi nimettiin sata legendaarista henkilöä, jotka ovat vaikuttaneet helsinkiläiseen urheiluun ja liikuntaan. Joukon ainoa lentopalloilija on Janne Heikkinen.

Heikkinen teki vakuuttavan uran maajoukkue- ja ammattilaispelaajana. Nykyisin hän toimii Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennuksessa.

Vuoden helsinkiläisurheilija 2019 on taitoluistelija Viveca Lindfors. Kumparelaskija Akseli Ahvenainen sai vuoden nuoren urheilijan palkinnon, ja vuoden valmentajaksi arvostettiin cheerleading-valmentaja Maria Wahlroos.