Tuomas Sammelvuo komensi Venäjän voittoputkeen lentopallon huippuliigassa

Kuva: FIVB

Hieman yskineen alun jälkeen Tuomas Sammelvuo on johdattanut Venäjän lentopallomaajoukkueen voittoputkeen kansainvälisessä huippuliigassa.

Avausottelun (joka oli Sammelvuon debyytti Venäjän ruorissa) Venäjä hävisi Ranskalle, mutta sen jälkeen on kehittynyt viiden ottelun mittainen voittoputki. Parempi voittoputki on vain Brasilialla. Brassit ovat voittaneet kaikki kuusi kamppailuaan.

Viime peliviikolla Venäjä isännöi Volleyball Nations Leaguen (VNL) osaturnausta Ufassa. Venäjä kuritti sekä Portugalia, Yhdysvaltoja että Italiaa erin 3-0.

– Hyvä uutinen on se, että pelaamisemme on sujuvaa, Sammelvuo sanoi lehdistölle USA-voiton jälkeen.

– Pelaajat tekivät töitä hyvin ja keskittyneesti. Torjunta ja puolustus toimivat. Tähän mennessä kauden parasta peliämme.

Kuuden ottelukierroksen jälkeen ainoa tappioton joukkue on Brasilia. Viiteen voittoon ovat päässet Venäjä, Iran ja Ranska. Australia, Kiina ja Portugali pitävät perää voitettuaan yhden ottelun kukin.

Lentopallon naisten VNL:ssä on takana jo kymmenen ottelukierrosta. Turkki – Suomen tuleva EM-kisavastustaja – etenee hurjassa nosteessa, yhdeksän voiton saldolla. Kahdeksaan voittoon ovat ehtineet Italia ja Kiina.

Maailmanmestari Serbia, joka on niin ikään Suomen tuleva EM-vastus, on voittanut vain viisi ottelua. VNL:ssä pelaa myös kolmas joukkue, joka kohtaa Suomen EM-kisoissa: Bulgaria. Bulgaareilla ei kulje. Joukkue on hävinnyt kaikki kymmenen otteluaan ja voittanut seitsemän erää.

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta