Lentopallon eurooppalaista juhannustunnelmaa Tallinnassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon eurooppalaisen kesäkisan, Euroopan kultaisen liigan, lopputurnaukset kamppaillaan juhannuksena.

Miesten lopputurnaus Euroopan kultaisessa liigassa pelataan Tallinnassa. Isäntäjoukkue Viron lisäksi neljän joukkoon etenivät Turkki, Hollanti ja Valko-Venäjä.

Suomelle kävi nolosti miesten kultaisessa liigassa. Joel Banksin valmentamalle joukkueelle jäi nolla voittosarakkeeseen, ja tuloksena oli 12 joukkueen liigan viimeinen sija. Se tietää putoamista kesäturnausten alimmalle tasolle, Euroopan hopeiseen liigaan.

– Olen tietysti erittäin tyytymätön tuloksiimme. Uskon silti, että nuorella joukkueella on paljon tulevaisuuden potentiaalia, Banks kommentoi.

Juhannusaattona Tallinnan Saku Suurhallissa pelataan välierät Hollanti – Valko-Venäjä ja Turkki-Viro. Pronssi- ja loppuottelu ovat juhannuspäivän ohjelmassa.

Kultaisen liigan mestari pääsee pelaamaan noususta lentopallon kesäturnausten ykköstasolle, Volleyball Nations Leagueen (VNL).

Naisten kultaisen liigan lopputurnauksen järjestää Kroatia. Se saa haastajikseen Valko-Venäjän, Tshekin ja Espanjan.

Suomen naiset säilyttivät paikan kultaisessa liigassa. Tapio Kangasniemen valmentama joukkue voitti kuudesta ottelustaan kaksi.

Miesten kultaiseen liigaan nousee Suomen tilalle joko Kreikka tai Romania. Joukkueet pelaavat hopeisen liigan kaksiosaisen finaalin 26. ja 30. kesäkuuta.

Lentopallon naisten hopeisessa liigassa nousutaistossa ovat vielä mukana Slovenia, Israel ja Romania.