Lentisäijät tarvitsevat täysin uuden ilmeen, ja sellaista lupaa huikea hakkuritilanne

Ojansivu iskee taas sinivalkopaidassa. Kuva: FIVB

Euroopan kultainen liiga sujui Suomen lentopallomaajoukkueelta onnettomasti. Vuoden seuraaviin haasteisiin lähdetään kuitenkin täysin erilaisella ilmeellä ja joukkueella.

Kesäliigasta poissa olleet Eemi Tervaportti, Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Urpo Sivula, Elviss Krastins ja Markus Kaurto palaavat Joel Banksin valmentaman joukkueen vahvuuteen. He ovat potentiaalisesti Suomen avainpelaajia – ja jokaiselta löytyy kokemusta jopa MM-kisoista.

Lentisäijien seuraava suuri tavoite on olympiakarsintaturnaus, joka alkaa Kiinassa 9. elokuuta. Suomi pelaa kolmen päivän sisään Kiinaa, Kanadaa ja Argentiinaa vastaan. Syksymmällä Suomi kamppailee lentopallon EM-kisoissa.

Seuraavassa katsaus olympiakarsintaryhmään pelipaikoittain.

Passarit: Tuore Kreikan liigan mestari Eemi Tervaportti on selkeääkin selkeämpi ykkönen. Kovien otteluiden rimpsussa passarinvaihdokset ovat välttämättömiä. Kumpi nappaa kakkosen paikan: Niko Haapakoski vai Fedor Ivanov?

Hakkurit: Huikea tilanne – Ojansivu, Sivula ja Samuli Kaislasalo ovat kaikki MM-kisapelaajia. Kansainvälisille ammattilaiskentille siirtyvä Joonas Jokela jäänee vielä haastajan rooliin. Kolmen muun välille kehittyy tulinen, tervetullut kamppailu päähyökkääjän roolista. Ojansivun nilkka on operoitu juhlakuntoon. Sivula oli Mestaruusliigassa omaa luokkaansa. Kaislasalo, joka pelaa ensi kaudella Belgian liigaa Lindemans Aalstissa, ei anna tuumaakaan tappelematta.

Yleispelaajat: Elviss Krastins – Antti Ronkainen vaikuttaa todennäköisimmältä luottoparilta. Ronkainen saa lisäpuhtia sopimuksesta Bundesliigaan. Niko Suihkonen erittäin potentiaalinen, jokerikorttina Peetu Mäkinen. Kovista yleispelaajanimistä Niklas Seppänen ja Sakari Mäkinen ovat toistaiseksi poissa ringistä.

Keskitorjujat: Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä ovat raudanlujat sällit verkon keskustassa. Markus Kaurto on vahvasti tyrkyllä, ja Henrik Porkallakin lahjakkuutta piisaa. Mikko Karjarinta vielä opissa.

Liberot: Lauri Kerminen kuuluu Suomen ehdottomiin valtteihin. Jos Kerminen pysyy terveenä ja peli kulkee, Niklas Breilinille ei kerry suurta roolia.

Mitä seuraavaksi? Leiritys alkaa Kuortaneella 8. heinäkuuta. Elokuun alussa Suomi pelaa piinkovassa turnauksessa Puolassa. Ensimmäinen olympiakarsintaottelu 9. elokuuta.

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajarinki olympiakarsintoihin 2019

Passarit: Eemi Tervaportti, Niko Haapakoski, Fedor Ivanov

Hakkurit: Lelu Ojansivu, Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Urpo Sivula

Yleispelaajat: Elviss Krastins, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Peetu Mäkinen

Keskitorjujat: Sauli Sinkkonen, Tommi Siirilä, Henrik Porkka, Markus Kaurto, Mikko Karjarinta

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin