Lentopallon Mestaruusliiga: Oulun Etta mullistuu ensi kaudeksi

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva SM-hopeamitalisti Oulun Etta muuttuu rajusti tulevalle Mestaruusliigan kaudelle.

Viime kauden avainpelaajista Antti Ronkainen, Joonas Jokela, Eetu Pennanen ja Niko Haapakoski siirtyvät toisaalle. Seuraikoni Anssi Hakala puolestaan päätti uransa hopeajuhliin.

Ronkaisen, Jokelan ja Pennasen siirroista on tiedetty jo aikaisemmin. Keskiviikkona Etta vahvisti tiedotteessaan, että myös passari Haapakoski vaihtaa seurajoukkuetta.

Etta aloitti uudistuvan joukkueen kokoamisen saman tien. Nimekkäin hankinta on yleispelaaja Jan Helenius, joka on tuttu kaveri Suomen maajoukkueestakin. Viime kauden Helenius pelasi Raision Loimussa ja lopulta Viron liigassa.

Rovaniemeltä (Napapiirin Palloketut, Team Lakkapää) tulee 20-vuotias passari Mikael Kyllönen. Yleispelaajaksi Etta on kiinnittänyt Janne Marttilan, joka on Oulunsalon Vasaman kasvatti. Mielenkiintoinen uusi nimi on yleispelaaja Aleksi Muukkonen, 17. Viime kaudella hän voitti 2-sarjan pistepörssin.

Viime kauden hopeajoukkueesta Ettassa jatkavat passari Lasse Jylhä, yleispelaaja Juuso Kontio, keskitorjuja Nuutti Niinivaara sekä libero Jesper Jylhä. Myös Matias Sosunoff jatkaa vahvuudessa, nyt hakkurina. Joukkuetta valmentaa Olli Kuoksa.

– Seuran organisaatio jatkaa tulevallakin kaudella hyväksi havaitsemallaan linjalla luottaen nuoriin suomalaisiin lupauksiin, Etta toteaa tiedotteessaan.

SM-hopea oikeutti Ettan ottamaan osaa CEV Cupiin, eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasoon, mutta seura päätti jättää tilaisuuden käyttämättä.

Lentopalloseura Ettan sopimustilanne 19.6.2019

Passarit: Lasse Jylhä, Mikael Kyllönen

Yleispelaajat: Janne Marttila, Juuso Kontio, Jan Helenius, Aleksi Muukkonen

Hakkuri: Matias Sosunoff

Keskitorjuja: Nuutti Niinivaara

Libero: Jesper Jylhä