Etta ja Hurrikaani vetäytyvät lentopallon eurokentiltä – LP Salo Mestarien liigaan

Lentopallon molemmat Suomen mestarijoukkueet lähtevät taistelemaan paikoista Mestarien liigaan ensi syksynä.

Miesten SM-kultamitalisti VaLePa ja naisten ykkönen LP Viesti aloittavat taipaleensa näillä näkymin karsintakierroksilta.

Lentopalloliitto kertoo, että LP Viesti on ensimmäisellä varasijalla Mestarien liigan varsinaiseen vaiheeseen eli alkulohkoihin. Viime vuonna Hämeenlinnan Lentopallokerho sai suoran alkulohkopaikan osin perumisien takia.

Päivitys 24.6.: LP Viesti sai paikan alkulohkoon

Nykymuotoisessa Mestarien liigassa ovat suomalaisjoukkueista pelanneet VaLePa (eurokentillä Ford Store Levoranta Sastamala), LP Viesti (LP Salo) ja Hämeenlinna.

Muut miesten mitalijoukkueet – Lentopalloseura Etta ja Hurrikaani-Loimaa – jättävät eurokentät väliin. Hopeajoukkue Ettalle oli ovi auki kakkostasolle CEV Cupiin, mutta paikan ottaakin Savo Volley. Savo sijoittui liigassa neljänneksi.

Hurrikaaninkin jäätyä pois Suomelle ei tule miesedustusta kolmostasolle Challenge Cupiin.

Etta kertoo, että tietoa europäätöksestä ja pelaajasopimustilanteesta (Antti Ronkainen, Joonas Jokela ja Eetu Pennanen ovat siirtymässä toisaalle) on luvassa hyvin pian. Hurrikaani ei kysyttäessä kommentoinut poisjääntiään.

Lentopallon naisten hopeamitalisti Hämeenlinna (CEV Cup) ja pronssijoukkue Pölkky Kuusamo (Challenge Cup) sen sijaan ottavat eurocupien paikkansa normaalisti. Lisäksi naisten Challenge Cupiin osallistuu LP-Vampula.

Parhaimmillaan lentopallon eurocupit voivat tuoda joukkueille kovia kansainvälisiä otteluita, vaihtelua ja motivaatiota. Viime kaudella muun muassa VaLePa, Pölkky Kuusamo ja Team Lakkapää piristivät lentopallomaisemaa upein suorituksin.

Lentopallossa eurooppalaiset seurajoukkuekisat eivät ole kuitenkaan kovassa huudossa. Alhaiset yleisömäärät, pienet palkintorahat ja muut tuottovirrat eivät useinkaan riitä matka- ja järjestelykustannusten peittämiseen. Lisäksi otteluruuhka koetaan joskus rasittavaksi.

Lentopallon eurocupien mestarit 2018-2019

Mestarien liiga
Miehet: Civitanova, Italia
Naiset: Novara, Italia

CEV Cup
Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cup
Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia