VaLePa yhteistyöhön lentopallon maailmanmestarien kanssa

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa on aloittanut yhteistyön italialaisen huippuseuran Trentinon kanssa.

VaLePa tiedotti keskiviikkona, että Trentinon kanssa on käyty keskusteluja jo vuoden verran.

– Ensimmäiset konkreettiset askeleet otettiin kesäkuun alussa. VaLePan menestyminen kansainvälisissä peleissä on helpottanut kontaktien luomista, seura kertoo viitaten esiintymiseen muun muassa Mestarien liigassa.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie on käynyt keskustelemassa Trentinon seurajohdon kanssa, ja uusi päävalmentaja Janne Kangaskokko vieraili seuran kesäleirillä. Leirin vetäjänä toimi Trentinon päävalmentaja Angelo Lorenzetti.

Toistaiseksi VaLePa ei tarkenna, millaisia muotoja yhteistyö sisältää. Yhteistyön kehittely jatkuu.

Trentino on lentopallon seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari.

VaLePan pelaajauutisia

Hakkuri Urpo Sivula ei näillä näkymin jatka VaLePassa. Uudeksi kasvoksi tulee ruotsalainen keskitorjuja David Pettersson. Hänellä on ikää 25 vuotta ja pituutta 205 senttimetriä. Pelikokemusta löytyy niin Ruotsin, Saksan kuin Belgian sarjoista.

– Olen kuullut paljon hyvää VaLePasta ja sen organisaatiosta. Se on harvinaista lentopallossa näinä päivinä. VaLePa on seura, joka haluaa kaiken aikaa kehittyä, sanoo Pettersson.

Liberon paikan ottaa Aleksi Mutka, joka pelasi viime kaudella Hurrikaani-Loimaassa. Lisäksi nuori yleispelaaja Paavo Kaski nousee edustusjoukkueen rinkiin.

VaLePa puolustaa syksyllä alkavassa Mestaruusliigassa SM-kultaa. Osan kotiotteluistaan joukkue pelaa yhteistyöseura Rantaperkiön Iskun kotikaupungissa Tampereella.

Otteluita piisaa eurokentillekin. Joukkue yrittää paikkaa Mestarien liigaan karsintojen kautta. Kisan varsinaiseen vaiheeseen eli alkulohkoihin pääseminen edellyttää kahden vastustajan voittamista kaksiosaisissa otteluissa. Ensimmäinen vastustaja on valkovenäläinen Shahter Soligorsk.

VaLePan joukkue, tilanne 26.6.2019

Passarit: Mikko Esko, Arttu Lehtimäki

Keskitorjujat: Markus Kaurto*, David Pettersson, Mikko Karjarinta

Yleispelaajat: Erik Sundberg, Niko Suihkonen, Olli Kunnari, Ilari Toimela, Paavo Kaski

Hakkuri: Aaro Nikula

Libero: Aleksi Mutka

Päävalmentaja Janne Kangaskokko, apuvalmentaja Matti Alatalo

* sopimuksessa pykälä siirtomahdollisuudesta ulkomaille