Huonot olosuhteet kiihdyttivät Tuomas Sammelvuon miehistön murskavoittoon

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on valmentanut Venäjän erittäin lähelle lopputurnauspaikkaa lentopallon kansainvälisessä huippuliigassa.

Perjantaisessa Volleyball Nations Leaguen (VNL) ottelussa Venäjä voitti kotijoukkue Australian suoraan erin 3-0. Vakuuttava lopputulos varmistui eräpistein 25-20, 25-15, 25-18.

Denis Zemtshenok hääri tällä kertaa Venäjän tehotykkinä ja viimeisteli 15 pistettä.

VNL:n lopputurnaukseen pääsee kuusi joukkuetta. Voitto nosti Venäjän alkusarjassa kolmanneksi. Sammelvuon miehistöllä on kaksi ottelua jäljellä.

Olosuhteet Australian Brisbanessa herättivät pienimuotoisen kohun. Torstaina Venäjä ilmaisi tyytymättömyytensä majoitus- ja ruokailujärjestelyihin.

– Asuimme opiskelijakampuksella. Ruoka ei vastannut kansainvälisen liigan tasoa. Olemme vierailleet monessa paikassa, mutta missään taso ei ole ollut näin alhainen. Muut turnauksen joukkueet (Kiina ja Argentiina) ovat samaa mieltä, Venäjän manageri Sergei Tetjuhin kommentoi.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB vahvisti saaneensa valituksen ja määränneensä parannuksia.

Lentopallon naisten VNL:ssä alkusarja on jo pelattu. Lopputurnaukseen pääsivät järjestäjämaa Kiina sekä USA, Brasilia, Italia, Turkki ja Puola.

Hallitseva maailmanmestari Serbia osoittautui alkusarjan pettymykseksi ja jäi 13:nneksi. Serbia ja Turkki ovat Suomen tulevia vastustajia lentopallon EM-kisoissa. Samoin on Bulgaria, joka jäi VNL:ssä viimeiseksi voitettuaan 15 ottelustaan vain kaksi.

Naisten VNL:n lopputurnaus alkaa 3. heinäkuuta.

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta: Kiina, USA, Brasilia, Italia, Turkki, Puola

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta