Tuomas Sammelvuon seurasiirto julkistetaan ensi viikolla?

Kuva: CEV.eu

Mediatiedot vievät lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuota Pietarin Zenitin valmentajaksi, mutta suomalaisluotsi ei ota vielä asiaan kantaa.

Julkaisut niin Italiassa kuin Venäjällä ovat väittäneet, että Sammelvuon ja Zenitin välinen sopimus julkistetaan ensi viikolla, olympiakarsintaturnauksen jälkeen.

– Nyt ei ole aika puhua siitä. En seuraa lehtiä tai huhuja. Asiat selviävät vasta maailmancupin jälkeen, Sammelvuo sanoi lehdistölle viitaten lokakuussa käytävään kisaan.

Viikonloppuna Venäjä isännöi olympiakarsintaturnausta. Vastustajiksi tulevat Iran, Kuuba ja Meksiko. Haaste on joukkueelle ja Sammelvuolle kovinta mahdollista laatua, sillä Venäjän lentopalloliitto on ilmoittanut olympiapaikan varmistamisen kauden päätavoitteeksi.

Sammelvuo aloitti Venäjän luotsina keväällä. Kansainvälisessä huippuliigassa (Volleyball Nations League) tuli heti hyvää jälkeä: Venäjä voitti turnauksen.

Seurajoukkuetasolla Sammelvuo on toistaiseksi Kuzbass Kemerovon päävalmentaja. Menneellä kaudella ”Köpi” valmensi joukkueen yllätysmestaruuteen Venäjän liigassa. Pietarin Zenit on todella korkean profiilin joukkue: italialaislehti Gazzetta dello Sportin mukaan Sammelvuo nostaisi Pietarissa yli 350 000 euron suuruista vuosipalkkaa.

Lentopallon olympiakarsintaturnausta Venäjä isännöi nimenomaan Pietarissa.