Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Fedor Ivanov heittää ensi kaudella keskipassia brassipelaajalle. Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Savo Volley on hankkinut keskitorjuja Rodrigo Leitzken.

Brasilialaisella keskitorjujalla on ikää 21 vuotta ja pituutta 205 senttimetriä.

– En puhu englantia enkä suomea, enkä itse asiassa ole tullut tänne puhumaan, Leitzke veistelee Savo Volleyn huumoripitoisella videolla.

Keskelle verkkoa Savolla on kysyntää, sillä Aleksi Kaatrasalo siirtyi Akaa-Volleyhin, ja vanha maajoukkueratsu Jukka Lehtonen lopetti pelaajauransa.

Vantaa Ducks: Liberoksi on kiinnitetty Hassib Fowad Rezai. Afganistanilaistaustainen suomalaispelaaja vaikutti viime kaudella Karhulan Veikoissa. Uusia pelaajia ovat myös hakkuri Aleksander Rastamo ja keskitorjuja Lauri Lehtonen. Yleispelaaja Kalle Kattelus jatkaa Vantaalla.

Team Lakkapää: Australialainen Regan Fathers on rovaniemeläisjoukkueen uusi hakkuri. Hän on ansioitunut Kanadan yliopistokentillä.

Akaa-Volley: Tulevan kauden joukkue alkaa olla kasassa, kun yleispelaajaosastolle tuli vielä Nico Nurmesniemi. Viime kaudella hän pelasi 1-sarjaa Rantaperkiön Iskussa.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitseva pronssimitalisti saa maajoukkuetason vahvistuksen. Joukkueeseen liittyy yleispelaaja Jessica Kosonen. Kosonen, joka vietti viime kauden Sveitsin liigassa, ei tällä kertaa päätynyt Suomen EM-kisajoukkueeseen.

LP Viesti: LP Kangasalasta tuttu keskitorjuja Kayla Haneline vahvistaa SM-kultajoukkuetta. Viime kaudella yhdysvaltalainen kuului pelipaikallaan liigan parhaisiin. Ranskalainen hakkuri Fanta Fofana kävi näytillä, mutta ei saanut sopimusta Saloon. Viestillä on tarve todella kovan tason hakkurille virolaisen Kertu Laakin siirryttyä Italian liigaan.

LP-Vampula: Serbian maajoukkueessakin esiintynyt keskitorjuja Nina Jakic tulee Mestaruusliigaan Romanian pääsarjasta.

LP Kangasala: Valkovenäläinen keskitorjuja Julia Miniuk on toistaiseksi Kangasalan viimeinen kiinnitys kaudelle 2019–2020.

Puijo Wolley: Paluumuuttaja Riikka Koivusaari liittyy liiganousijan vahvuuteen. Hän on rooliltaan yleispelaaja.

Woman Volley: Yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi jatkaa Rovaniemellä. Lisää pelaajasopimuksia on vielä kehitteillä.