Lentopalloilija Essi Helminen: Koko kausi jää väliin

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Essi Helminen ei pelaa alkaneella Mestaruusliigan kaudella.

Pölkky Kuusamoa edustanut yleispelaaja on kärsinyt loukkaantumisista.

– Valitettavasti tämä kausi jää nyt väliin. Katsoin parhaaksi tässä kohtaa hoitaa jalan täyteen kuntoon, Helminen vahvistaa Lentopallo.infolle.

Kausi 2018–2019 meni Helmiseltä loukkaantumisten takia paljolti ohi. Helmikuussa ottelutilanteessa tulleen jalkavamman jälkeen hän ei ole päässyt tositoimiin.

Helminen kuului Pölkyn avainpelaajiin. Siitä kertoo hänen valitsemisensa joukkueen kapteeniksi vuosi sitten. Rohkeista iskulyönneistään tunnettu Helminen on piipahtanut Suomen maajoukkueringissäkin.

Liigakokemusta Helmisellä, 25, on myös LP-Vampulasta, Pieksämäki Volleysta ja LP Viestistä. Viestissä hän oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2014. Essi on kotoisin Vihdin Nummelasta. Lukioikäisenä hän kävi ottamassa kansainvälistä tuntumaa Yhdysvalloissa, Kaliforniassa.

Pölkky Kuusamo ei jäänyt ihmettelemään, vaan hankki yleispelaajaosastolle toisen maajoukkuetason pelaajan, Jessica Kososen. Kosonen palasi Suomeen Sveitsin liigakentiltä. Kun Mestaruusliigan kausi oli yhdeksän päivän mittainen, Kosonen oli pistepörssissä kuudentena.

Täksi kaudeksi Pölkky uusiutui muutenkin. Keskitorjuja Jonna Wasserfaller ja yleispelaaja Adeja Lamberg jatkoivat, mutta uusina kasvoina esiintyvät esimerkiksi hakkuri Lucia Babic ja passari Jalissa Trotter. Valmentajaksi seura kiinnitti tunnetun lentopallokasvon Timo Tolvasen.

Tolvasen komennossa Pölkystä tuli kauden ensimmäinen joukkue, joka yltää kolmeen otteluvoittoon. Keskiviikkona kuusamolaisjoukkue voitti Puijo Wolleyn Kuopiossa erin 3-0.

– Vähän meinattiin mennä jalka jarrulla, ja pientä turhautumistakin oli havaittavissa, kun peli ei rullannutkaan koko aikaa meidän tahtiin, Tolvanen kommentoi Puijo-voittoa.

– Viimeisen erän lopussa alkoi löytyä sitä meidän omaa pelaamista ja rentoutta sekä positiivisia ilmeitä. Mikä parasta, kaikki onnistuivat positiivisesti. Se on iso lisä joukkueelle, kun materiaalista löytyy laajuutta.

Kuopion-matkan jälkeen Pölkyllä alkoi yli viikon tauko liigaotteluista. Perjantaina 11. lokakuuta joukkue vierailee LiigaPlokin salissa.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.