Lentopallon Mestaruusliiga: Urpo Sivula ja Akaa-Volley löivät sarjataulukon halki

Kuva: Akaa-Volley

Kun lentopallon Mestaruusliigan runkosarjaa on takana runsas neljännes, kupletin juoni alkaa selvitä.

Kärkipäässä komentavat Savo Volley, Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa. Niitä haastaa realistisesti vain Akaa-Volley.

Neljän joukkueen alapuolelle on muodostumassa kuuden joukkueen vahvuinen keski- ja alakasti, jonka keskinäinen nokkimisjärjestys on tarina sinänsä.

Keskiviikkona Akaa-Volley näytti kuuluvansa liigan kärkipäähän. Raision Loimu, joka on Kokkolan Tiikerien ohella härnännyt kärkijoukkueita, joutui taipumaan kotikentällään suoraan erin 0-3. Etenkin ensimmäiset erät (Akaalle 25-12 ja 25-18) alleviivasivat, että sarjataulukko on käytännössä lyöty halki – ainakin toistaiseksi.

Akaan tähtihakkuri Urpo Sivula esiintyi loistavasti ja viimeisteli ottelun lyhyyteen nähden huimat 24 pistettä. Hyökkäysten tappoprosentti oli hänellä peräti 68.

Passit jakeli Akseli Lankinen. Joni Mikkonen ja Enderwin Herrera hoitelivat päävastuun aloitusten vastaanotosta.

Yllätysvalmis Loimu on väläytellyt, mutta keskiviikkoisessa kotiottelussaan se jäi telineisiin. Kovan tason yleispelaaja Tamir Hershko jäi tällä kertaa kahdeksaan pisteeseen.

Yhdentoista ottelun jälkeen Akaalla on yhdeksän voittoa ja kaksi tappiota. Kannattaa huomata, että kärkikolmikon joukkueita se ei ole voittanut. Loimun saldo on neljä voittoa ja kuusi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten ottelulla LP Kangasala – Nurmon Jymy.