Fedor Ivanov tilastoykkösenä, vaikka passaaminen Ojansivulle ja Siltalalle ”ei kovin mukavaa” olekaan

Kuva: CEV.eu

Savo Volleyn nuori Fedor Ivanov johtaa passaritilastoa lentopallon Mestaruusliigassa. Pelitaitojen lisäksi kaverilta löytyy persoonallisuuttakin.

Tiistaisen kamppailun jälkeen ”Fede”, 18, sai kysymyksen, millaista on passata Antti Siltalan ja Lelu Ojansivun kaltaisille kokeneille pelaajille.

– No ei ole kovin mukavaa, Ivanov leukaili Tiikerien YouTube-kanavalla.

– Valittavat koko ajan, eivätkä treeneissä pysty kunnolla treenaamaan, kun kuulemma koskee joka paikkaan. Mutta näillä mennään, mitä on!

Savo Volley voitti vieraskentällä Kokkolan Tiikerit erin 3-1. Savo nousi liigan kärkeen.

– Vaikka oli viikon tauko alla, tuntui, etteivät kaikki olleet huippuvireessä, ja peli lähti ensimmäisessä erässä lipsumaan. Loppuun pelattiin kuitenkin kaksi normierää, ja se riitti voittoon. Tiikerit hyökkäsi paljon paremmin kuin edellisessä ottelussa, sellaista odotettiinkin, Ivanov paketoi.

Passaritilaston ykköspaikkaa Ivanov pitää 55,43 prosentin passitehokkuudella. Kärkikolmikon täydentävät VaLePan Mikko Esko ja Hurrikaani-Loimaan Ino Krnic.

Syksyllä Ivanov pääsi Suomen A-maajoukkueen mukana EM-kisoihin. Fedellä on lentopallo verissä: hänen isänsä Sergei Ivanov tuli aikoinaan Suomeen pelaamaan, ja Fedor syntyi, kun Ivanov vanhempi edusti Raision Loimua.

Tiikereille viime ajat ovat olleet kovat, sillä joukkue on kohdannut lähes yksinomaan kärkipään ryhmiä. Kuuden viime ottelun ajalta löytyy vain yksi voitto. Valmentaja Mikko Keskisipilä myöntää, että kehittymisen varaa on.

– Oli hyviäkin pätkiä, mutta ihan ei kestä paketti. Meiltä loppuu kärsivällisyys, eikä noudateta pelitapaa. Tämä on meidän tasomme kärkijoukkueita vastaan. Osittain pystytään heitä haastamaan. Hommia riittää. Parempaan pystytään, kommentoi Keskisipilä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona ottelulla Raision Loimu – Akaa-Volley.