Lentopallon Mestaruusliiga: LiigaPloki sai seuraa sarjan huipulle

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo on noussut tasapisteisiin kärkijoukkue LiigaPlokin kanssa.

Perjantaina Pölkky venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Kotiottelussa kaatui Nurmon Jymy erin 3-1.

Pölkky uinahti toisessa erässä (vieraille pistein 25-11), mutta muut setit menivät kotijoukkueelle varmaan tapaan (25-16, 25-20, 25-16).

Voittajilta löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Viisi pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen pisteeseen. Maajoukkuepelaaja Jessica Kososen iskulyönnit olivat kiukkuisia (11 hyökkäyspistettä), ja Luca Babic keräsi illan parhaana neljä torjuntapinnaa.

Jymyn keskitorjuja Kaisa Nyman oli jälleen vastustajalle vaikea pideltävä. Nyt syntyi 14 pistettä. Sarjapisteitä Jymylle ei tosin kertynyt pohjoiselta matkalta: alla oli 1-3-tappio Rovaniemellä Woman Volleylle.

LiigaPlokilla, joka on voittanut kaikki 12 kamppailuaan, on 30 sarjapistettä. Kuusamo on saavuttanut saman pistemäärän 10 voitolla ja kahdella tappiolla. Jymyllä on kaudelta kolme voittoa ja 11 tappiota.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kahdella miesten ja kolmella naisten ottelulla.