Lentopallossa huippulauantai: viisi parasta ottelua

Akaa tarvitsee Urpo Sivulan hyökkäyksiä. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigaan on luvassa harvinaisen mielenkiintoinen lauantai.

Harvoin yhteen pelipäivään mahtuu yhtä paljon panosta ja ennakko-odotusta. Lauantaihin kuuluvat kaksi miesten ottelua ja kolme naisten kamppailua. Seuraavassa lähtökohtia.

5. Puijo Wolley – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Kuopiolaiselle nousijalle Puijo Wolleylle on jo pieni voitto, että kahdessa perättäisessä ottelussa on kertynyt erävoitto. Tasoero vakiintuneisiin joukkueisiin näyttää kuitenkin suurelta. Hämeenlinnaa piinaavat avainpelaajien poissaolot (Suvi Kokkonen, Oluoma Okaro), mutta Emmi Riikilän paluu helpottaa. Kerhon nykytasonkin pitäisi riittää voittoon ja täyteen pistepottiin.

4. OrPo – LP Kangasala

Loukkaantumiset vaikeuttavat OrPon kautta, ja lisäapua (yleispelaaja Lauryn Gillis) on luvassa vasta vuodenvaihteen jälkeen. Hyviä merkkejä näkyy tosin jo nyt: Ponnistus on voittanut kolmesta viime pelistään kaksi. Myös LP Kangasala viilettää hyvässä vireessä, neljän ottelun voittoputkessa. Viiden erän koitos ei yllättäisi.

3. Kokkolan Tiikerit – Team Lakkapää

Tiikerit on pitänyt alkukaudella yllättävänkin selvän hajuraon liigan alakastiin. Voittoja 15 ottelusta on mukavat kuusi, ja Jiri Hänninen ottaa loikkaa kohti kansallista yleispelaajakärkeä. Lakkapää ei sen sijaan ole saanut vielä mitään aikaiseksi, ja lauantaisesta kamppailusta olisi nousu hyvä aloittaa. Se tosin vaatii hyvää panosta muiltakin kuin kovaan vireeseen innostuneelta hakkuri Regan Fathersilta.

2. LiigaPloki – LP Viesti

LiigaPlokin voittoputkesta on jauhettu paljon, mutta on syytäkin: 12 ottelua, 12 voittoa. LP Viesti on hävinnyt liigassa yllättäen jo kolme kertaa. Yksi häviöistä tuli juuri LiigaPlokille, vieläpä kotikentällä. LP Viesti on saanut Mestarien liigasta kovuutta, ja keskitorjuja Kayla Haneline pelaa taas sairausloman jälkeen. Joko vaihtuu lukema LiigaPlokin tappiosarakkeessa?

1. Savo Volley – Akaa Volley

Todella lämpöinen kärkipään kamppailu, jossa erityisesti Akaalla on todistettavaa. Voitto vieraskentällä olisi mahtava teko, joka todistaisi joukkueen taistelevan tosissaan Hurrikaani-Loimaan, VaLePan ja Savon kanssa liigan terävimmässä kärjessä. Komea säväys tulee myös pelipaikasta: Savo Volley isännöi kamppailua Pieksämäen veturitalleilla.

Savo-Akaa alkaa kello 16, muut kamppailut kello 17.