Savo Volley kumoon – Akaa-Volleylle loistava vierasvoitto lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley on ottanut kauden toistaiseksi merkittävimmän otteluvoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa.

Lauantaina Akaa kaatoi vieraskentällä Savo Volleyn erin 3-2. Ottelu käytiin Pieksämäellä.

Akaa osoitti ottelussa paitsi urheilullisen tasonsa myös henkisen kanttinsa. Savo johti ottelua erin 2-1, mutta vieraat nousivat voittoon vietyään kaksi viimeistä erää (29-27, 15-13).

Voittajien hyökkäyspeli oli Urpo Sivulan näytöstä. Hakkuri teki 23 hyökkäyspinnaa. Eetu Pennanen hoiteli aloitussyötön vastaanoton mallikkaasti ja teki päälle vielä 10 pistettäkin. Kokemus jylläsi myös Savon hyökkäyksessä yleispelaaja Antti Siltalan päästyä 26 hyökkäyspisteeseen.

Voitto on Akaa-Volleylle kauden ensimmäinen liigan kolmesta kärkijoukkueesta. Alla olivat tappiot Savo Volleylle ja Hurrikaani-Loimaalle.

Sarjan alakastissa Team Lakkapää alkaa olla ”virallinen” heittopussi. Nyt tuli 0-3-tappio Kokkolan Tiikerien salissa. Tiikerien yleispelaaja Jiri Hänninen oli taas vireessä ja teki 14 pistettä. Lakkapää operoi vain yhdeksän pelaajan vahvuisena.

Miesten liigan kärjen muodostavat nyt Hurrikaani (41 pistettä), Savo (36), VaLePa (35) ja Akaa (32).

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki saavutti jo toisen otteluvoittonsa hallitsevasta Suomen mestarista LP Viestistä. Pihtiputaalla tuli täysi pistepotti tuloksella 3-1.

Maajoukkuepelaaja Salla Karhu esiintyi tuotteliaasti ja teki LiigaPlokille 21 pistettä. Viestin keskitorjuja Anna Czakan otti seitsemän torjuntapinnaa.

LiigaPloki on voittanut kauden kaikki 13 otteluaan. LP Viestille tappio oli peräti kauden neljäs.

Nousijajoukkue Puijo Wolleylla taas on täydet 12 tappiota. Hämeenlinnan Lentopallokerho kävi lauantaina Kuopiossa voittamassa erin 3-1. Hyvävireinen LP Kangasala kuittasi vastaavan vierasvoiton OrPosta ja kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 30.11.2019

Savo-Akaa 2-3
Tiikerit-Lakkapää 3-0

LiigaPloki-Viesti 3-1
OrPo-Kangasala 1-3
Puijo-Hämeenlinna 1-3