Luottopelaaja Lauri Kerminen mukana tekemässä lentopallon seurahistoriaa

Kuva: CEV.eu

Lauri Kerminen oli johdattamassa Kuzbass Kemerovoa seurahistoriansa ensimmäiseen otteluvoittoon lentopallon Mestarien liigassa.

Venäläinen Kuzbass avasi keskiviikkona taipaleensa Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa. Kotiottelussa kaatui toinen venäläisjoukkue, Fakel Novi Urengoi, suoraan erin 3-0.

Luottolibero Kerminen pelasi tutusti alusta loppuun. Hän vastaanotti 14 aloitussyöttöä ja teki tärkeässä tehtävässä vain yhden virheen.

Otteluvoitto maistui makealle siksikin, että vastustaja oli kovaa luokkaa: Fakel on hallitseva seurajoukkueiden MM-pronssimitalisti. Lisäksi samassa Mestarien liigan alkulohkossa pelaavat Berlin Recycling Volleys ja ACH Volley Ljubljana.

Viime keväänä Tuomas Sammelvuo valmensi Kuzbassin Venäjän mestariksi. Sammelvuo siirtyi Pietarin Zenitiin, ja Kuzbassia valmentaa nyt Viron maajoukkueluotisnakin tuttu Gheorghe Cretu.

Seurajoukkueiden naisten MM-kisaa käydään Kiinan Shaoxingissa. Italialainen Conegliano on avannut vahvasti. Keskiviikkona tuli toinen voitto, kun kiinalainen Guangdong kukistui erin 3-0. Italian nuori maajoukkuehakkuri Paola Egonu piti taas vauhtia ja teki 19 pistettä.

Eczacibasi VitrA Istanbul avasi voittotilinisä brasilialaisen Minasin kustannuksella. Eczacibasi vei ottelun vakuuttavasti 3-0 ja tähtihyökkääjä Tijana Boskovicin 21 pisteen tahtiin.

– Todella kova vastus ja todella vaikea ottelu. Koska vastustaja oli niin hyvä, kokeilimme ottelun aikana erilaisia taktiikoita, mutta voittavaa kaavaa ei löytynyt, Minasin valmentaja Nicola Negro kommentoi.

Lentopallon seurajoukkueiden MM-turnaukset 2019

Miehet: pelipaikka Betim, Brasilia

Cucine Lube Civitanova (Italia), Al-Rayyan Sports Club (Qatar), Sada Cruzeiro Volei (Brasilia), Kazanin Zenit (Venäjä)

Naiset: pelipaikka Shaoxing, Kiina

VakifBank Istanbul (Turkki), Igor Gorgonzola Novara (Italia), Tianjin Bohai Bank Volleyball Club (Kiina), Dentil Praia Clube (Brasilia)

Eczacibasi VitrA Istanbul (Turkki), Imoco Volley Conegliano (Italia), Itambe Minas (Brasilia), Guangdong Evergrande Volleyball Club (Kiina)