Hämeenlinna esitti eurokentillä kauden parastaan, ja Suvi Kokkonenkin on palaamassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva SM-hopeamitalisti Hämeenlinnan Lentopallokerho kärsii loukkaantumisista, mutta marssii urheasti Euroopan kentilläkin.

Keskiviikkona Hämeenlinna ylsi kahteen erävoittoon tshekkiläisen Brnon vieraana. Brno (VK Selmy Brno) voitti eurokisojen kakkostaso CEV Cupin ottelun avausosan erin 3-2.

Jos Hämeenlinna voittaa kotiottelunsa 3-0 tai 3-1, on jatkopaikka varma. Kotivoitto 3-2 merkitsisi ratkaisevaa, niin sanottua kultaista erää. Brno menee jatkoon millä tahansa voittotuloksellaan.

– Lähdimme vähän altavastaajina, mutta näytimme, ettei vastustaja pääse helpolla, passari Katja Kylmäaho huomautti.

– Mielestäni tämä oli paras pelimme tähän kauteen, ainakin tällä kuusikolla, jolla olemme nyt pelanneet. Tiedämme, että olemme parempia kotonamme. Varmaan vastustajaakin pelottaa vähäisen tulla Hämeenlinnaan.

Yleispelaaja Emmi Riikilä loukkaantui elokuussa EM-kisoissa, mutta on kuntouduttuaan päässyt nopeasti hyvään vireeseen: keskiviikkona tuli joukkueen parhaana 21 pistettä. Keskitorjujat Karoliina Friberg ja Laura Laukkanen ottivat molemmat neljä torjuntapinnaa.

Tiistaina Hämeenlinna tiedotti, ettei hakkuri Oluoma Okaro enää pelaa tällä kaudella loukkaantumisen takia. Maajoukkueen yleispelaaja Suvi Kokkonen sen sijaan tekee hiljalleen paluuta nilkkaoperaation jäljiltä. Hän oli Tshekissä mukana matkassa, mutta ei vielä pelannut.

Toinen osaottelu pelataan Hämeenlinnassa tiistaina 17. joulukuuta.

Kotoisessa lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volley pidensi voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi ja nousi sarjakakkoseksi. Keskiviikkoisessa kotiottelussaan Akaa kaatoi Vantaa Ducksin suoraan erin 3-0.

Akaalle Urpo Sivula ja Teemu Kuusela tekivät 15 pistettä kumpikin. Ducksin yksinäinen hyökkääjähahmo oli Bojan Strugar (13).

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti vahvisteli asemaansa sarjanelosena voitettuaan kotonaan OrPon 3-1. Kamppailun pisteykköseksi ponnisti Viestin Nette Peit (21). OrPolle Saara Holm viimeisteli 17 pinnaa.

Miesten liigaa johtaa Hurrikaani-Loimaa ja naisten sarjaa LiigaPloki.