Lentopallon eurokausi surkea suomalaisille miesjoukkueille

Kuva: CEV.eu

Suomalaisille miesten joukkueille ei tullut menestystä lentopallon eurokentillä kaudella 2019–2020.

Tiistaina sekä VaLePa että Savo Volley putosivat eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostason kisasta CEV Cupista.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa (eurokentillä Ford Store Levoranta Sastamala) lähti laulukuoroon itävaltalaisen Hachingin käsittelyssä.

Vierasottelun VaLePa oli hävinnyt 0-3. Tiistaina Tampereella Haching oli erin 3-2 parempi.

Savo Volley puolestaan hävisi romanialaiselle Galatille kahdesti erin 3-0. Kotiottelussaan Kuopiossa Savo Volley jäi nollille, ja kohtalo oli sama vierasottelussa tiistaina.

Jukka Tuovinen, Savo Volleyn valmentaja, oli suhteellisen tyytyväinen ottelun alkuun. Toisessa erässä tuli notkahdus, josta vierasjoukkue ei toipunut.

– Sitten meidän vastaanottomme mureni, ja vastustaja sai oman vastaanottonsa kulkemaan. Lähdimme toisessakin erässä syöttämään riskillä, mutta se ei onnistunut, Tuovinen kertoi Savo Volleyn tiedotteessa.

– Löysin pelaamisestamme sellaisia asioita, joita pitää vielä kehittää. Ne eivät välttämättä ole tulleet näkyviin vielä Mestaruusliigan peleissä. Kun tulee niin sanotusti turpaan, valmentaja kääntää sen aina niin, että mitä me siitä voisimme oppia ja hyödyntää.

VaLePa ja Savo Volley olivat ainoat suomalaiset miesten joukkueet eurokentillä. Kuudesta ottelusta (VaLePa aloitti eurokauden Mestarien liigan karsinnoista) koitui kuusi tappiota ja vain kaksi erävoittoa.

Savo sai paikan CEV Cupiin hopeamitalisti Ettan ja pronssimitalisti Hurrikaani-Loimaan kieltäydyttyä europaikasta.

Lentopallon naisten eurokentillä ovat suomalaisista mukana vielä LP Salo (Mestarien liiga), Hämeenlinna (CEV Cup) ja Pölkky Kuusamo (Challenge Cup).