Maailmantähdet murskasivat LP Salon Mestarien liigassa – ”Pelissä oli silti paljon hyvää”

Kuva: CEV.eu

Hallitseva SM-kultamitalisti LP Viesti hävisi kolmannenkin ottelunsa lentopallon naisten Mestarien liigassa.

Keskiviikkona Viesti (eurokentillä LP Salo) sai vieraakseen turkkilaisen huippujoukkueen Fenerbahcen. Fenerbahce oli odotetun korkeatasoinen vastustaja ja vei ottelun suoraan erin 3-0.

Pelin luonne kävi selväksi heti avauserässä, jonka vierasjoukkue moukaroi pistein 25-10. Koko ottelussa Salo sai 40 pistettä eli vain noin 13 erää kohden.

Avauskokoonpanossa Salolla pelasivat passari Viktoria Tutshashvili, hakkuri Katarina Pilepic, yleispelaajat Nette Peit ja Anu Ennok, keskitorjujat Anna Czakan ja Nea Haatainen sekä libero Netta Laaksonen.

Vaikka yleisölle tarjoutui mahdollisuus seurata maailmantähtien kuten Brankica Mihajlovicin ja Eda Erdemin esityksiä, Salohalli ei ollut edes puolillaan: katsojamääräksi kirjattiin 651. Serbihuippu Mihajlovic nousi illan pisteykköseksi 19 merkinnällään.

Salon hyökkäyksessä Pilepic jäi aivan yksin, hän teki 11 hyökkäyspistettä. Pilepcin (teholukema +9) lisäksi Salolta plussan puolelle pääsi ainoastaan Czakan (+2).

Tomi Lemminkäinen, Salon valmentaja, pyrki tuloksesta huolimatta näkemään positiiviset puolet.

– Numerot ovat tietysti aika tylyt, eikä vierasjoukkue paljon armoa antanut. Turkkilaisjoukkueet eivät koskaan pelaa puolivaloilla, Lemminkäinen kommentoi.

– Salohallissa on ollut aika paljon huippupelaajia, mutta Mihajlovicilta oli kyllä jäätävä esitys, ei saatu kertaakaan kiinni. Oman joukkueen ensimmäinen erä oli vähän vaisu, ja luovutettiin liian helposti. Kahteen viimeiseen erään taistelu parani. Pelissä oli paljon hyvää, vaikka eräpisteet ovatkin tylyt.

Kolmen Mestarien liiga -ottelun jälkeen Salolla on kasassa kolme tappiota ja vain yksi erävoitto. Loput kolme alkulohko-ottelua pelataan ensi vuoden puolella.

Naisten eurokentillä jatkavat suomalaisista myös Hämeenlinna (CEV Cup) sekä Pölkky Kuusamo, joka iski keskiviikkona Challenge Cupissa jatkoon pudotettuaan sveitsiläisen Luganon.

Suomalaisille miesten joukkueille ei eurokunniaa herunut tällä kaudella. Tiistaina sekä VaLePa että Savo Volley putosivat CEV Cupista.

Mestarien liiga on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen korkein taso. CEV Cup on kakkos- ja Challenge Cup kolmostaso.