Naisten yliopistolentopallon 2019 voitti Stanford Cardinal

Kuva: CEV.eu

Stanford Cardinalin naiset voittivat Pohjois-Amerikan yliopistolentopallomestaruuden kaudella 2019.

Lauantaina käydyssä loppuottelussa Stanford voitti Wisconsin Badgersin erin 3-0. Voitto tuli vakuuttavasti eräpistein 25-16, 25-17, 25-20.

Neljän joukkueen lopputurnaus kamppailtiin Pittsburghissa, Yhdysvalloissa. Monitoimihalli oli loppuunmyyty (18 000 katsojaa) ja Pohjois-Amerikan suurin urheilumedia ESPN näytti ratkaisuottelut suorina lähetyksinä.

Yleispelaaja Kathryn Plummer nousi odotetusti Stanfordin voimahahmoksi, ja loppuottelussakin hän oli pitelemätön. Hän viimeisteli ottelun lyhyyteen nähden huimat 22 pistettä. Yliopistovuosi on Plummerille viimeinen, joten hänestä tulee kuuma nimi lentopallon ammattilaismarkkinoilla.

– Joukkue toimi todella kärsivällisesti ja teki hurjasti töitä päivästä toiseen. Joukkuekavereiden ansiosta vastuuroolin kantaminen on helppoa, ja on hienoa saada olla pelaaja, johon luotetaan, liikuttunut Plummer kommentoi finaalin jälkeen.

Plummer sai pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon. Valmentajayhdistys valitsi Baylorin joukkuetta edustaneen Yossiana Pressleyn koko kauden ykköspelaajaksi.

Kärkitasolla naisten yliopistolentopallo on varsin korkealaatuista. Koska USA:ssa ei ole varsinaista naisten liigaa, yliopistovuosien jälkeen monet suuntaavat ulkomaille. Yliopistotaustaisia pelaajia nähdään jatkuvasti Suomen Mestaruusliigassakin.

Miesten yliopistoliiga käynnistyy pian uudenvuoden jälkeen. Keskitorjuja Miki Jauhiainen, joka on piipahtanut Suomen A-maajoukkueessakin, edustaa Brigham Young -yliopiston hyvätasoista Cougars-joukkuetta.

Yliopistolentopalloa pyörittää Pohjois-Amerikan yliopistourheiluliitto NCAA.