Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Joukkueiden joulutodistukset

Kuva: CEV.eu

Hurrikaani-Loimaa johti lentopallon miesten Mestaruusliigaa, kun sarja siirtyi joulutauolle.

Liigan kärkijoukossa komeilivat lisäksi Akaa-Volley, Savo Volley ja VaLePa. Kokkolan Tiikerit ja Raision Loimu olivat kapeassa keskikastissa, kun taas Karelian Hurmos, Vantaa Ducks, Etta ja Team Lakkapää tulivat peräjoukoissa.

Seuraavassa Lentopallo.infon joulutodistus miesten Mestaruusliigan joukkueille.

10

Hurrikaani-Loimaa: Kirkkaasti syksyn ykkösjoukkue lentopallon Mestaruusliigassa. Vaikka miesten sarjan kärjessä on kolme muuta kovaa joukkuetta, Hurrikaani kairasi läpi syksyn vain yhdellä tappiolla. Kevään päätteeksi Jussi Heinon miehistölle ainoastaan kulta kelpaa.

9

Akaa-Volley: Kauteen Akaa lähti kärjen haastajana, mutta Urpo Sivulan hankkiminen hakkuriksi nosti joukkueen aidoksi mitalikandidaatiksi. Pian vuodenvaihteen jälkeen ohjelmassa on runsaasti kärkipään otteluita, joten taso pääsee todelliseen testiin. Syksyn huippuna vierasvoitto Savo Volleysta.

8

Kokkolan Tiikerit: Syksyn positiivisin yllättäjä. Valmentaja Mikko Keskisipilä on taikonut keskinkertaisesta materiaalista joukkueen, joka pystyy voittamaan otteluita. Yleispelaaja Jiri Hänninen hyvässä vauhdissa kohti EM-projektia 2021.

7

VaLePa: Neljä tappiota ennen joulua on yllättävän korkea määrä, vaikka jonkin verran loukkaantumisiakin on ollut. Pysyy silti mestarikandidaattina. Savo Volley: Savolainen fuusiojoukkue on pelannut enimmäkseen odotuksien mukaisesti – hyvää lentopalloa ilman suurempaa loistamista. VaLePalle ja Savolle pitkä miinus heikoista europeleistä. Raision Loimu: Klassikkojoukkue todisti yllätysvalmiutensa ja signeerasi syksyn voittamalla VaLePan. Jos suoritusvarmuus paranee, kevät tuo ylläreitä lisää.

6

Karelian Hurmos: Viisi otteluvoittoa on ihan kiva saalis nousijajoukkueelle. Vaikka pelaaminen on ollut (nousijaksi) varsin tasalaatuista, keväällä ei tule mitään helpolla: karsintojen välttäminen olisi Joensuussa pieni mestaruus.

5

Etta: Viime kauteen verrattuna tulostaso romahti, mutta sitä osattiin odottaa avainpelaajien vaihdettua maisemaa. Kauden kaikki tähänastiset voitot (kolme) tulivat runsaan viikon sisään loka-marraskuussa. Vantaa Ducks: Parannusta on tullut viime kauteen nähden, mutta ei riittävästi. Voitot (neljä) tulleet tärkeissä otteluissa muita häntäpään joukkueita vastaan.

4

Team Lakkapää: Yksi otteluvoitto ja kaikkiaan viisi kertaa sarjapisteille, mutta sekään ei jaksa nostaa arvosanaa. Liigan alakasti on niin tasainen, ettei nouseminen kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin vaadi taikatemppuja, ennemminkin ryhdikkyyttä ja voitontahtoa. Toisaalta, jos liekki ei pian vuodenvaihteen jälkeen syty, karsinnat odottavat.

Tilastollinen tähdistöjoukkue

Passari Mikko Esko (VaLePa), hakkuri Olli-Pekka Ojansivu (Savo), yleispelaajat Sakari Mäkinen (Hurrikaani) ja Miro Määttänen (Savo), keskitorjujat Jakub Kovac (Lakkapää) ja Panu Pitkänen (Akaa), libero Voitto Köykkä (Akaa)